duminică, iulie 21, 2024

Povestea tragică a ursului care a mâncat 30 kg de cocaină

Important de Citit

Pe 11 septembrie 1985, în SUA, un bătrân din Kentucky, a găsit pe aleea casei sale un bărbat mort care purta o vestă antiglonț, ochelari de vedere nocturnă, un ghiozdan și o parașută. După ce au analizat cadavrul, polițiștii au descoperit că victima avea asupra sa două arme, câteva cuțite, 4.500 dolari, frânghii și mâncare, iar în rucsac pachete cu cocaină în valoare de aproximativ 14 milioane de dolari.

Bărbatul a fost identificat ulterior ca fiind Andrew C. Thornton II – un fost parașutist în Divizia 101, ofițer de narcotice și ulterior avocat, acesta renunțând la aceste meserii pentru a deveni traficant de droguri, mai exact unul dintre liderii unui cartel de droguri din Kentucky, cunoscut sub numele de „The Company”.

La trei luni după acest incident, „ursul de cocaină” a fost descoperit mort în pădurea națională Chattahoochee din Georgia, aceeași pădure în care se prăbușise avionul lui Thornton. Ursul de 80 de kilograme a fost găsit înconjurat de 40 de pachete goale care erau rupte, toate conținând urme de cocaină.

Punând toate informațiile cap la cap, anchetatorii au descoperit că acele pachete îi aparțineau lui Thornton. Acesta le aruncase în pădure, pentru că nu ar fi putut să le transporte deoarece el fi fost prea greu pentru a putea sări cu parașuta.

Fiind examinat trupul ursului, conform spuselor legistului, stomacul îi era literalmente împachetat până la refuz cu cocaină, nemaiavând nicio șansă să poată supraviețui. Animalul s-a confruntat cu hemoragii cerebrale, insuficiență respiratorie, hipertermie, insuficiență renală, insuficiență cardiacă și accident vascular cerebral.

Cazul ursului care a mâncat 30 de kg de cocaină a ajuns rapid cunoscut în toate statele din America, iar jurnaliștii l-au poreclit „Ursul de cocaină” sau „Pablo EskoBear”, după renumitul baron al drogurilor Pablo Escobar, care se estimează că a furnizat peste 80% din cocaina introdusă în Statele Unite în acei ani.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Tendințele anului în materie de brazi artificiali

Pe măsură ce sărbătorile de iarnă se apropie, discuția despre alegerea bradului de Crăciun revine. În ultimii ani, brazii...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -