sâmbătă, aprilie 20, 2024

Pește sau rechin? Ce tip de jucător de poker ești?

Important de Citit

webmaster
webmasterhttp://e-prodesign.net
Fondator Electronic Professional Design, cu o experiență de peste 9 ani în webdesign.

Pește sau rechin? Ce tip de jucător de poker ești?

În lumea pokerului, jucătorii sunt împărțiți în mai multe categorii. Printre cele mai cunoscute sunt peștii (fish) și rechinii (shark). Caracteristicile lor sunt total diferite, iar rechinii „îi înghit” adesea pe pești.

În lumea pokerului, jucătorii sunt împărțiți în mai multe categorii. Printre cele mai cunoscute sunt peștii (fish) și rechinii (shark). Caracteristicile lor sunt total diferite, iar rechinii „îi înghit” adesea pe pești.

A fi „pește” la masa de poker nu este ceva ce ți-ai dori. Asta deoarece în lumea pokerului pești sunt numiți jucătorii care nu stăpânesc prea bine jocul și cărora cei mai experimentați încearcă să le ia cât mai rapid jetoanele.

Cum recunoști un „pește” la masa de poker? E genul de om care joacă haotic, care intră în mâini în care nu are nicio șansă și pe care poți să-l speculezi foarte ușor. În mediul de poker online, numărul peștilor este ceva mai mare decât în cazinouri sau cluburi, având în vedere că începătorii sunt cei mai predispuși să fie „pești”. Ce-i drept, cu toții am fost la început și foarte probabil am fost și „pești” pentru niște jucători mai experimentați. Din fericire, în poker poți învăța foarte ușor și să lași în urmă etapa în care ești „pește”.

Când ajung în cazinouri sau cluburi de poker, jucătorii din această categorie sunt recunoscuți pentru faptul că verifică foarte des cărțile. Dacă un jucător mai experimentat își dă seama repede cam ce șanse are într-o mână, unul mai puțin priceput va îndoi adesea cărțile proprii, va analiza și se va gândi ce decizie să ia.

Tot acești jucători vor paria haotic, vor intra în mâini în care este clar că nu au nicio șansă. Câteodată deciziile lor te vor bulversa pur și simplu, însă cu puțină atenție îți vei da seama când încearcă un bluf sau pur și simplu acționează așa din neștiință.

Termenul de „pește” în jocul de poker este adesea întâlnit și a intrat în glosar practic. Ba chiar o referire la acest termen s-a făcut și în filmul Rounders, în care rolul principal este interpretat de Matt Damon. Actorul zice la un moment dat că „dacă nu reușești să-l vezi pe fraier în prima ta jumătate de oră la masă, înseamnă că tu ești acela”. Acest citat este unul dintre cele mai cunoscute din lumea pokerului.

De multe ori, jucătorii din această categorie intră all-in. „Peștii” din poker sunt caracterizați de nepăsare, ridicarea mizelor prea mari, pariuri foarte dese și de cele mai multe ori părăsesc masa printre primii. Nu știu ce înseamnă poker face, motiv pentru care le poți citi emoțiile pe chip. Se încruntă când au cărți proaste și adesea au o stare de nerăbdare dacă au cărți bune.

Ce sunt rechinii în poker?
Pe de altă parte, rechinii din poker sunt fix opusul „peștilor”. Rechinii sunt niște oportuniști, jucătorii aceia agresivi care consumă „peștii” unul după altul. Rechinului din poker îi plac riscurile, dar în același timp este și un jucător calculat. Nu are nicio problemă să renunțe atunci când cotele nu îi sunt favorabile. Genul de jucător care joacă doar dacă știe că are o șansă bună să câștige.

Rechinii au o minte calmă și un joc inteligent. Bad beat-urile nu îi afectează prea tare, iar fața lor de poker este indescifrabilă. Își analizează cu atenție adversarii din dorința de a vedea tipare în jocul lor. Blufurile lor sunt făcute cu atenție, în așa fel încât să nu fie descoperiți. Încearcă să intre în mintea adversarilor și să le inducă anumite stări. Să fii un rechin în lumea pokerului îți aduce un anumit statut. Dar pentru a ajunge în acest punct ai nevoie de experiență, de studiu și de multă implicare.

Cum să faci pasul de la pește la rechin în poker?
A fi „pește” în poker nu este o rușine. Mai ales când ești la început de drum, îți va fi greu să-ți dai seama de anumite detalii. O problemă apare doar dacă joci în mod regulat și nu reușești să evoluezi. Din fericire, există numeroase soluții pentru a progresa. Primul pas este să exersezi cât mai mult.

Practica este până la urmă mama învățăturii. Iar cel mai simplu este să joci poker pe Internet, având în vedere oferta disponibilă la orice oră. Nu ignora însă nici studiul. Citește cărți despre poker, urmărește interviuri cu jucători cunoscuți, ascultă podcasturi și documentează-te în permanență. Pe măsură ce acumulezi un bagaj mai mare de informații, cu atât mai ușor îți va fi.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Prietenie pe o sfoară, proiect internațional copii

De peste 11 ani, poveștile frumoase ne aduc împreună! Secția de Împrumut pentru Copii. Ludoteca a Bibliotecii Județene „Panait...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -