sâmbătă, ianuarie 18, 2025

5 obiceiuri care îţi afectează sănătatea

Important de Citit

Cele mai multe dintre noi pun un preț foarte mare pe frumusețe, deseori în detrimentul sănătății. Există însă suficiente femei pentru care sănătatea primează și ar face orice doar pentru a nu fi nevoite să apeleze vreodată la medici.

 

femei stresateCu siguranță, acestea din urmă vor găsi interesante informațiile următoare referitoare la sănătatea creierului. Dacă și tu faci parte dintre ele, descoperă, așadar, în rândurile care urmează, cele mai frecvente obiceiuri care afectează sănătatea creierului și renunță la ele dacă le ai și tu.

Săritul peste micul dejun

Nu dăunează doar siluetei și, eventual, stomacului, ci și creierului. La prima vedere, săritul peste micul dejun poate însemna câteva sute de calorii în minus. Aspect deloc de neglijat dacă ești la cură de slăbire. Însă economia de calorii nu se face la micul dejun, ci, mai degrabă, la cină.

Micul dejun dă energie atât corpului, cât și creierului, iar lipsa lui duce la un dezechilibru nutrițional. Studiile au dovedit faptul că un aport insuficient sau dezechilibrat de nutrienți contribuie la degenerescența celulelor creierului.

Supraalimentația

Supraalimentația, care poate avea drept cauze fie diverse carențe de minerale sau de vitamine, fie săritul peste o masă, poate provoca un șoc în organism. Și asta pentru că organismul este bombardat dintr-odată cu o cantitate prea mare de nutrienți, ceea ce duce la modificarea proceselor biochimice care au loc la nivelul creierului.

Cu alte cuvinte, în organism apar tot timpul diverse pofte și senzația de foame, ceea ce provoacă un haos în creier.

Obiceiuri nesănătoase de dormitfemeie epuizata

Somnul insuficient și neodihnitor este principalul factor al pierderii neuronilor. În timpul somnului, creierul se recuperează după o zi în care a fost stimulat încontinuu. Tocmai pentru ca acest organ să se refacă în mod corespunzător, trebuie să-i asigurăm toate condițiile.

Unul dintre lucrurile pe care nu trebuie să le facem atunci când dormim este să nu dormim cu capul sub plapumă. Este o metodă bună pentru ca zgomotul să nu ajungă până la noi, dar principala consecință care decurge din acest obicei este privarea de oxigen.

Lipsa de oxigen determină apariția unor leziuni la nivelul creierului, atacul cerebral fiind una dintre cele mai severe.

Lipsa vieții sociale

Izolarea are consecințe nedorite nu doar asupra psihicului, dar și asupra creierului. Socializarea, conversația în special, ajută la formarea unor conexiuni noi în creier. În lipsa unui flux de idei, activitatea creierului poate stagna și chiar regresa. O conversație stimulează activitatea creierului și nu-i permite să îmbătrânească prematur.

Așa că ieși cu prietenii cât de des poți! Vei fi permanent binedispusă iar creierul tău va funcționa în parametri optimi.

Prea multă muncă atunci când ești bolnavă

Câte dintre noi nu merg la serviciu în ciuda faptului că sunt răcite sau le doare capul? Să recunoaștem, toate facem asta. Și totuși, munca prestată în perioadele în care suferim de anumite boli adaugă o presiune suplimentară asupra creierului, organ care are un rol esențial în procesul de vindecare.

Așadar, mersul la serviciu atunci când ești bolnavă, oricât de lipsită de gravitate ar fi afecțiunea de care suferi, nu va face decât să încetinească procesul de vindecare.

Iată, așadar, cele mai frecvente 5 obiceiuri care afectează creierul. Ai și tu unu sau mai multe dintre aceste obiceiuri?

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Proiect National de Scriere creativă „FANTEZII LITERARE” 2025

La Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila, se va desfășura, în perioada februarie - iunie 2025, Atelierul de Scriere creativă...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -