Când te gândeşti la fesele tale, grijile se îndreaptă spre dimensiune şi celulită. Dar pielea ta merită atenţie şi răsfăţ, ca şi restul corpului. Orice femeie ştie că a fi sexy înseamnă să îngrijeşti toate părţile corpului, inclusiv cele „dorsale”. Iată câteva măşti naturale pentru fund, ca să ai o piele fină şi catifelată.
1.Scrub natural cu cereale pentru o piele de bebeluş
Părţile corpului mereu ascunse de haine sunt, de cele mai multe ori, aspre şi acoperite de celule moarte.
Aşadar, cel puţin o dată pe săptămână, execută un gomaj cu palmele, în sensul acelor de ceasorinc, cu următorul preparat: 2 linguri făină de ovăz, o lingură de mălai şi apă de trandafiri.
Dacă, în schimb, vrei să reduci un pic şi din pernuţe, “tratează” – pe pielea umedă – zona respectivă cu sare marină integrală (pentru că e bogată în oligoelemente, stimulează schimbul celular). Pentru a îndepărta produsul, masează-te sub duş cu o perie cu fibre naturale sau cu o mănuşă specială: în afară de faptul că scapi de impurităţi, stimulezi drenajul lichidelor şi al circulaţiei.
2.Mască exfoliantă cu ceai verde şi fructe
Combină o lingură de ceai verde (proaspăt preparat), două linguri de pepene galben (mărunţit cu o furculiţă), una de miere, gel pur de aloe vera (luat direct din frunză), două-trei linguriţe de făină, patru picături de ulei esenţial de scorţişoară şi puţin ulei de măsline.
Amestecă pe rând aceste ingrediente şi distribuie apoi cantităţi egale pe fese. Masează circular, cu mişcări delicate şi lasă masca să acţioneze circa 15 minute. Clăteşte apoi cu apă rece şi tamponează uşor cu un prosop curat.
3.Ulei esenţial pentru o piele catifelată
Pentru a face ca pielea să devină catifelată, după duş, aplică pe fese uleiuri naturale esenţiale: uleiul este foarte bun atât pentru a menţine elasticitatea pielii, cât şi pentru a preveni vergeturile.
Foloseşte-l şi după ce ai făcut gimnastică la sală, când pe coapse este concentrată tensiunea musculară.
Ce fel de ulei este indicat? Un amestec format din 5 linguri de ulei de migdale, 2 linguri de ulei de arnică, 4 picături de ulei esenţial de levănţică şi 4 picături de ulei esenţial de rozmarin. Aplică amestecul cu mişcări circulare – astfel, vei debloca şi muşchii contractaţi.
4.Masajul feselor asigură o circulaţie bună şi te scapă şi de celulită
Un ciclu complex de masaje este, inutil să o mai spunem, un cadou pe care ar trebui să ţi-l dăruieşti cel puţin de două ori pe lună, pentru că astfel îţi îmbunătăţeşti circulaţia sanguină, oxigenarea celulelor şi ţii sub control celulita de pe fund. Care e cel mai bun tip de masaj? Se pare că cel bioenergetic. În alternativă, poţi apela la masajul ayurvedic sau shiatsu, dar şi la clasicul limfodrenaj.
Rehidratează pielea uscată (zona fundului este săracă în glande sebacee) şi “antreneaz-o” în acest fel să lupte împotriva celulitei.
În plus, o dată la două săptămâni, aplică un strat de cremă hidratantă sau o mască din argilă anticelulitică, pe toată suprafața posteriorului.
Apoi, înveleşte-te într-o peliculă de plastic transparentă, pentru a crea o atmosferă de saună şi pentru a permite principiilor active să penetreze mai bine prin porii dilataţi de căldură. După 10 minute, îndepărteză masca respectivă cu jetul de apă rece al duşului, pentru a obţine mai multă fermitate.
5.Mască cu miere pentru strălucire
Ca să redai rapid strălucirea pielii de pe fund (este o zonă privată de razele soarelui şi stă mai tot timpul acoperită de haine), combină 2-3 linguri de miere cu sucul obţinut dintr-o lămâie, cu o linguriţă de ulei de măsline şi câteva picături de ulei esenţial de portocale. Masează viguros şi după câteva minute îndepărtează masca cu miere cu apă curată.
6.Pentru o piele mătăsoasă
La sfârşitul zilei, răsfaţă-ţi pielea cu o reţetă hidratantă care oferă, în acelaşi timp, fermitare şi strălucire. Umple cada cu apă caldă, adaugă 10 linguri de miere, 10 picături de ulei esenţial de lemn de trandafir şi o cană cu lapte.
Relaxează-te timp de 15 minute şi, la final, bucură-te de o piele mătăsoasă şi fină.