Ingrediente:
- 100 g orez
- 100 g pesmet
- 2 morcovi raşi
- 2 cepe mari
- 100 g ciuperci
- 3-4 linguri ulei
- apă
- sare
- cimbru
- pătrunjel verde
- usturoi după gust
Mod de preparare :
Pasul 1: Pregătim legumele : se spală orezul, morcovii se dau prin răzătoarea mare iar ceapa, usturoiul şi ciupercile se toacă mărunt.
Pasul 2 : Se amestecă toate ingredientele împreună cu pătrunjelul verde tocat, cimbrul uscat, sarea şi pesmetul. Se obţine o compoziţie omogenă care se pune într-o formă de cozonac unsă cu câteva linguri de ulei sau tapetată cu coală de copt, apoi se toarnă un strat de apă astfel încât să acopere mixtura de legume.
Pasul 3 : Tava se pune la cuptor pentru 50-60 de minute la foc potrivit şi se completează cu apă atunci când scade prea mult. Se serveşte atât rece cât şi cald.
Poftă bună!