Smartphone-urile ocupă unul dintre cele mai importante lucruri din viaţa oamenilor secolului 21, iar de cele mai multe ori acumulatorul acestora se apropie de 0% fix atunci când nu sunt în apropierea unei prize. Dacă nu ai o baterie externă cu care să remediezi problema pe loc, iată câteva trucuri prin care să menţii mai mult timp bateria încărcată.
1. Luminozitatea ecranului
Majoritatea smartphone-urilor deţin un mod automat de reglare a
luminozității bazat pe un senzor de lumină. Acesta scade luminozitatea odată cu scăderea luminii din încăperea în care vă aflați. Este recomandat să reglați timpul în care ecranul rămâne aprins după ce nu mai folosiți telefonul, la cel mai scurt timp posibil – 5-10 secunde ar fi de preferat ca să vă consume mai puţină baterie.
2. Opriţi Bluethoot şi GPS
De preferat ar fi ca acestea să fie oprite pe parcursul zilei şi activate doar în intervalul de timp necesar.
3. Asiguraţi-vă că aveţi semnal
Modulul de telefonie oscilează la valori normale atunci când suntem în oraș și crește puterea de emisie când avem semnal redus. Dacă lucrați sau locuiți într-o zonă cu semnal slab, adică sunteţi la convergența unor antene GSM și semnalul aproape că se pierde în unele zone puteți folosi un repeater GSM. Acesta este un dispozitiv care amplifică semnalul GSM, și se instalează foarte ușor, desigur contra cost.
4. Nu folosiţi animaţii
Animațiile de background sau cele pentru meniu sunt un consumator destul de mare de energie. Orice astfel de activitate în background, ar trebui oprită. De asemenea și icoanele animate sau widget-urile active de pe smartphone consumă bateria semnificativ.
5. Folosiţi o imagine în culori închise
Încercați să adaptaţi imagini de background cu mult negru sau culori apropiate pentru a optimiza consumul de energie al smartphone-ului. Există și o versiune neagră de Google, care se numește Black.
Ar fi indicat să vă obişnuiţi ca la finalul navigaţiei să dezactivaţi modulul wi-fi şi să îl reactivaţi doar când aveţi din nou nevoie. Deşi e cam greu acest lucru, internetul mobil consumă cea mai mare parte din energia acumulatorului.
7.Reîncarcă bateria când s-a descărcat complet
În timp, nerespectarea acestui lucru deteriorează buna funcţionare a acumulatorului şi duce la descărcarea rapidă a acestuia.
[the_ad id=”11688″]