Tobă de pui
Chiar dacă în acest sezon carnea de porc este cea mai utilizată în prepararea gustărilor tradiționale, ea nu este singura alegere. Pentru persoane care nu pot mânca acest tip de carne sau pentru cei care pur și simplu vor ceva mai ușor o pot înlocui.
Ingrediente :
- 1,5 kg carne pui
- 35 g gelatină
- 3 frunze de dafin
- 5 boabe piper negru
- 5 căței de usturoi
- 1 lingură sare
Preparare :
Pasul 1 : Se spală și se curăță carnea de piele.
Pasul 2 : Într-un vas mediu se adaugă carnea de pui, gelatina, frunzele de dafin , boabele de piper și sarea.
Pasul 3 : Se mai ia un vas mai mare, în care să încapă vasul în care am adăugat ingredientele. Se pune la fiert la bain-marie, la foc mic timp de 3 ore. Între timp mai întoarceți din când în când bucățile de carne.
Pasul 4 : După 3 ore de fiert scoateți carnea pe o farfurie și între timp pregătiți zeama pentru tobă.
Pasul 5 : Zeama o potriviți de sare, gustați, perfect este să fie un pic mai sărată decât trebuie – după gelifiere i se mai ia din sare și ar putea să nu aibă un gust pronunțat.
Pasul 6 : Carnea se alege de pe oase și se taie bucăți medii. Adăugați usutoriul pisat peste carne.
Pasul 7 : Puneți carnea într-un recipient de plastic. Turnați zeama până ajunge și la fund bine. Acoperiți recipientul și puneți-l la frigider pentru câteva ore sau peste noapte.
Poftă bună!