Ingrediente :
- paste integrale 300 g
- varză de bruxelles 200 g
- șuncă afumată 200 g
- o ceapă mică
- un cățel de usturoi
- un pahar de vin alb
- 75 ml suc de roșii
- parmezan
Mod de preparare :
Pasul 1 : Se curăță verzele de cotor și de prima frunză de deasupra și se pun la fiert cu puțină sare . Atenție verzele să nu fie galbene și moi căci vor fi amare la gătit. Se fierb 10-15 minute, se scurg și se trec printr-un jet de apă rece.
Pasul 2 : În 2-3 linguri de ulei se pune la călit ceapa tocată julien și un cățel de usturoi întreg pentru 2-3 minute. Se adaugă în tigaie în continuare șunculița afumată, tăiată mărunt, se călește 2-3 minute și se adaugă și varza. Se amestecă cu grijă și se călește din nou 2-3 minute.
Pasul 3 : Într-un vas punem apă la fiert cu 2-3 linguri ulei de măsline și sare și se pregătesc pastele. Când apa începe să fiarbă se adaugă pastele. Separat se pregătește sosul, într-un vas un pahar de vin alb și când fierbe se adaugă sucul de roșii și una două polonice din apa în care fierb pastele. Se fierbe la foc mic 6-7 minute apoi se adaugă pastele scurse și varza de bruxelles. Se pun în farfurie cu parmezan ras pe deasupra.
Poftă bună!