duminică, noiembrie 24, 2024

Paste cu varză de bruxelles

Important de Citit

Ingrediente :

  • paste integrale 300 g
  • varză de bruxelles 200 gpaste cu varza de bruxelles braila portal
  • șuncă afumată 200 g
  • o ceapă mică
  • un cățel de usturoi
  • un pahar de vin alb
  • 75 ml suc de roșii
  • parmezan

Mod de preparare :

Pasul 1 : Se curăță verzele de cotor și de prima frunză de deasupra și se pun la fiert cu puțină sare . Atenție verzele să nu fie galbene și moi căci vor fi amare la gătit. Se fierb 10-15 minute, se scurg și se trec printr-un jet de apă rece.

Pasul 2 :  În 2-3 linguri de ulei se pune la călit ceapa tocată julien și un cățel de usturoi întreg pentru 2-3 minute. Se adaugă în tigaie în continuare șunculița afumată, tăiată mărunt, se călește 2-3 minute și se adaugă și varza. Se amestecă cu grijă și se călește din nou 2-3 minute.

Pasul 3 : Într-un vas punem apă la fiert cu 2-3 linguri ulei de măsline și sare și se pregătesc pastele. Când apa începe să fiarbă se adaugă pastele. Separat se pregătește sosul, într-un vas un pahar de vin alb și când fierbe se adaugă sucul de roșii și una două polonice din apa în care fierb pastele. Se fierbe la foc mic 6-7 minute apoi se adaugă pastele scurse și varza de bruxelles. Se pun în farfurie cu parmezan ras pe deasupra.

Poftă bună!

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Costumul popular – întâlnire cu jurnalista Maria Stanciu

Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 11.00 brăilenii sunt invitați la Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila la întâlnirea cu...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -