Ingrediente :
un pui
125 g marmeladă
1 crenguță de rozmarin tocat
suc de portocale 125ml
sare și piper
Umplutra din plante medicinale :
1 ceapă tocată
1 lingurǎ de unt
2 cupe pesmet
sare și piper
1 lingură rozmarin tocat
1 lingură cimbru tocat
1 lingură salvie tocată
1 lingură pătrunjel tocat
1 ou bătut
3 linguri de lapte
Mod de preparare :
Pasul 1 : Pentru a prepara umplutura, se prăjește ușor ceapa tocată. Între timp se amestecă toate celelalte ingrediente împreună cu ceapa sote.
Pasul 2 : Pentru a prepara carnea de pui, se condimentează carnea cu sare și piper și se acoperă cu marmeladă. Se pune umplutura în cavitatea de pasăre, presară puiul cu rozmarin și cu unt. Se pun în tava de copt și se adaugă suc de portocale pentru a-l menține umed. Se acoperă cu folie aluminizată.
Pasul 3 : Se pune la cuptor la 160 de grade C timp de 90 de minute până când se înmoaie. Se elimină folia după 30 de minute și se lasă să maronească pentru încă 60 de minute. Se lasă să stea timp de 5 minute înainte de a fi porționat. Se servește cu garnitură de legume.
Poftă bună!