duminică, noiembrie 24, 2024

Pui cu marmeladă și umplutura de plante medicinale

Important de Citit

Ingrediente :

un pui

125 g marmeladă

1 crenguță de rozmarin tocat

suc de portocale 125ml

sare și piper

Umplutra din plante medicinale :

1 ceapă tocată

1 lingurǎ de unt

2  cupe pesmet

sare și piper

1  lingură rozmarin tocat

1 lingură cimbru tocat

1  lingură salvie tocată

1  lingură pătrunjel tocat

1 ou bătut

3 linguri de lapte

pui braila portal

Mod de preparare :

Pasul 1 : Pentru a prepara umplutura, se prăjește ușor ceapa tocată. Între timp se amestecă toate celelalte ingrediente împreună  cu ceapa sote.

Pasul 2 : Pentru a prepara carnea de pui, se condimentează carnea cu sare și piper și se acoperă cu marmeladă. Se pune umplutura în cavitatea de pasăre, presară puiul cu rozmarin și  cu unt. Se pun în tava de copt și se adaugă suc de portocale pentru a-l menține umed. Se acoperă cu folie aluminizată.

Pasul 3 : Se pune la cuptor la 160 de grade C timp de 90 de minute până când se înmoaie. Se elimină folia după 30 de minute și se lasă să maronească pentru încă 60 de minute. Se lasă să stea timp de 5 minute înainte de a fi porționat. Se servește cu garnitură de legume.

Poftă bună!

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Costumul popular – întâlnire cu jurnalista Maria Stanciu

Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 11.00 brăilenii sunt invitați la Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila la întâlnirea cu...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -