miercuri, noiembrie 27, 2024

Plăcintă cu spanac și feta

Important de Citit

 

Ingrediente:

  • 500 g aluat de foaie de plăcintă
  • 300 g brânză feta
  • 300 g spanac proaspăt
  • 1 ou
  • 30 ml ulei măsline
  • 2 căței de usturoi
  • nucșoară
  • sare

Mod de preparare : 

Usturoiul pisat se prăjește într-o tigaie încinsă, cu puțin ulei. Se adaugă spanacul, nucșoara și sarea. Foaia de plăcintă se întinde într-o grosime de cca 2 mm, apoi se taie în patru. Pe o parte a foii se pune spanacul și feta. Marginile foilor se ung cu un ou bătut, apoi se împăturește plăcinta. Când este pregătit jarul, se pune o placă metalică peste grătar și se așază plăcintele pe placă, apoi se închide capacul grătarului. Se întorc din când în când – ar trebui să fie gata în aproximativ 10 minute. Acest fel poate fi preparat și la cuptor, dacă nu avem grătar cu cărbuni.

 

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Florin Duțu – Chiorpangiu, lansare de carte

Joi, 28 noiembrie 2024, ora 17.00, la Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila are loc lansarea volumului de povestiri Chiorpangiu...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -