Ingrediente
Blat:
-10 albuşuri
-250 gr zahăr pudră
-300 gr miez nucă
-6 linguri făină
Crema:
-10 gălbenuşuri
-150 gr zahăr pudră
-300 gr unt
Krantz:
-100 gr zahăr tos
-100 gr miez nucă
Mod de preparare
Pasul 1: Într-un vas batem cele 10 albuşuri spumă tare. Adăugăm zahărul puţin câte puţin şi mixăm până obţinem o bezea tare şi lucioasă. Măcinăm miezul de nucă şi îl punem peste albuşurile bătute. Omogenizăm cu ajutorul unei spatule. Se adaugă făină, puţin câte puţin şi încorporăm.
Pasul 2: Tapetăm tava cu dimensiune de 25/35 cu hârtie de copt. Impărţim aluatul în trei părţi egale şi întindem o parte în tavă pe hârtie de copt, după care îl nivelăm cu o spatulă. Dăm la cuptor până se rumeneşte uşor pe margine. Coacem toate trei blaturile şi le lăsăm deoparte să se răceasca pe hârtie.
Pasul 3: Într-un vas batem gălbenuşurile cu zaharul până compoziţia devine cremoasă. Punem gălbenuşurile pe foc şi amestecăm continuu până ce compoziţia începe să se îngroaşe. Se dă deoparte şi se lasă să se răcească.
Pasul 4: Într-un vas batem spumă untul şi încorporăm crema de gălbenuşuri rece, puţin câte puţin până obţinem o cremă consistentă.
Pasul 5: Se întoarce blatul şi se desprinde coala de copt de pe blat. Aşezăm primul blat pe o tavă. Crema o împărţim în trei părţi egale. Întindem o parte peste primul blat în strat uniform. Continuăm astfel şi ultimul strat de cremă îl vom pune deasupra, peste ultimul blat.
Pasul 6: Într-o cratiţă caramelizăm zahărul tos. Să aveţi grijă să nu îl ardeţi fiindcă va deveni amar. Când zahărul este caramelizat adăugăm nucile şi mai lăsăm 1 minut pe foc amestecând astfel încât toate nucile să fie trecute prin caramel. Întindem în strat subţire pe o hârtie de copt nucile caramelizate şi le lăsăm să se răcească. Le rupem bucăţi. Le măcinăm apoi la robot şi presărăm deasupra prăjiturii, acoperind în întregime stratul de cremă. Se pune la frigider pentru câteva ore. Le tăiem în bucăţi egale cu un cuţit bine ascuţit.