Ingrediente:
- 2 căni de făină
- 1/2 cană de ulei
- 1/2 cană de zahăr
- 1 cană de apă minerală
- 1/2 borcan de gem de 400 g (de prune, de caise, de gutui, de mere, etc)
- 2 pliculeţe de zahăr vanilat
- 1 pliculeţ de praf de copt
- 2 linguri de nucă de cocos măcinată
- 1/2 linguriţă de scorţişoară
- 300 g mure/căpşuni/zmeură
Preparare:
Pasul 1: Amestecă făina cu zahărul, zahărul vanilat, praful de copt, nuca de cocos şi un vârf de cuţit de sare.
Pasul 2: Adaugă uleiul, gemul şi apa minerală şi omogenizează compoziţia amestecând cu o lingură până obții un aluat moale, dar legat.
Pasul 3: Repartizează aluatul în formele de brioşe, cu o cupă de îngheţată dacă ai, dacă nu cu o lingură.
Pasul 4: După ce ai pus aluatul în forme, pune fructele apăsând uşor să intre în aluat. Nu le pune dinainte în aluat pentru că fructele de pădure sunt tare fragile şi s-ar rupe. Pune-le la final ca să rămână întregi şi frumoase.
Pasul 5: Brioşele se coc la foc mediu cam 45 de minute, până sunt uşor rumenite deasupra.
Pasul 6: Scoate-le din forme şi lasă-le la răcit pe un grătar. Se servesc reci.
Poftă bună! Spor la gătit!