sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Brioşe de post cu fructe de pădure

Important de Citit

Ingrediente:

  • 2 căni de făinăbriose-braila portal
  • 1/2 cană de ulei
  • 1/2 cană de zahăr
  • 1 cană de apă minerală
  • 1/2 borcan de gem de 400 g (de prune, de caise, de gutui, de mere, etc)
  • 2 pliculeţe de zahăr vanilat
  • 1 pliculeţ de praf de copt
  • 2 linguri de nucă de cocos măcinată
  • 1/2 linguriţă de scorţişoară
  • 300 g mure/căpşuni/zmeură

Preparare:

Pasul 1: Amestecă făina  cu zahărul, zahărul vanilat, praful de copt, nuca de cocos şi un vârf de cuţit de sare.

Pasul 2: Adaugă uleiul, gemul şi apa minerală şi  omogenizează compoziţia amestecând cu o lingură până obții un aluat moale, dar legat.

Pasul 3: Repartizează aluatul în formele de brioşe, cu o cupă de îngheţată dacă ai, dacă nu cu o lingură.

Pasul 4: După ce ai pus aluatul în forme, pune fructele apăsând uşor să intre în aluat. Nu le pune dinainte în aluat pentru că fructele de pădure sunt tare fragile şi s-ar rupe. Pune-le la final ca să rămână întregi şi frumoase.

briose de post- braila portal

Pasul 5: Brioşele se coc la foc mediu cam 45 de minute, până sunt uşor rumenite deasupra.

Pasul 6: Scoate-le din forme şi lasă-le la răcit pe un grătar. Se servesc reci.

Poftă bună! Spor la gătit!

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Costumul popular – întâlnire cu jurnalista Maria Stanciu

Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 11.00 brăilenii sunt invitați la Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila la întâlnirea cu...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -