– 250 g năut
– 1 căţel usturoi
– 1 lingură pătrunjel
– jumătate de ardei chili proaspăt
– 1 lingură făină
– 3/4 linguriţă bicarbonat de sodiu
– 1 linguriţă de chimen măcinat
– 1 linguriţă seminţe de coriandru zdrobit
– 1.5 lingură de sare, piper, ulei
Mod de preparare:
Cu o seară înainte, năutul se pune în apă, cât să îl acopere. A doua zi se dă prin blender şi se face piure, apoi se pune într-un castron. Se mai face un piure din chili, pătrunjel, coriandru, usturoi şi două linguri de piure de mazăre. Se amestecă cu o lingură cele două piureuri, făina, chimenul măcinat, seminţele de coriandru, bicarbonatul de sodiu, sarea şi piperul. Dacă pare prea uscat, se pune puţină apă, apoi se fac găluşte de mărimea unei nuci. Din această cantitate ies 8 – 10 găluşte. Falafelul crud se poate pune o zi în frigider înainte de a fi gătit. Se încălzeşte uleiul şi în circa 2 minute se prăjesc în el găluştele de falafel, care se scot pe prosoape de hârtie uscate pentru a absorbi uleiul. Se serveşte cu pită, humus, tahine sau salată.
piure de mazăre apare in reteta, dar nu si in lista de ingrediente. si ce e piure de mazare? pot sa pun mazare simpla?