Ingrediente:
4 kg prune
1 kg zahăr
2 linguri cu coajă de portocală
3 pahare cu apă
300 g nuci
1 baton de scorţişoară
Mod de preparare:
Se spală toate prunele şi se îndepărtează sâmburii. Se trec prunele astfel pregătite prin maşina de tocat.
Într-o oală suficient de mare, se pune la fiert zahărul cu apa şi se fierbe până se leagă un sirop. Când e gata se adaugă fructele şi din când în când se amestecă pentru a nu se lipi de fund.
Când compoziţia e suficient de legată şi lucioasă se presară coaja de portocală. După câteva minute, se adaugă nucile tocate şi batonul de scorţişoară zdrobit.
Se lasă să mai dea câteva clocote, după care se toarnă compoziţia în borcanele pregătite din timp.
Sugestie
Dacă faci o porţie mare, 10 kg de exemplu, fierbe înainte fructele şi abia la sfârşit de tot pune şi zahărul. Astfel sunt mai puţine şanse ca dulceaţa să se prindă.