vineri, noiembrie 22, 2024

Salată de fasole albă cu orez

Important de Citit

Ingrediente:White-Beans-with-Spinach-Puree-720x400
– 1 cană de orez cu bob lung
– 2 căni de apă
– 1 linguriţă ulei de măsline
– jumătate linguriţă de sare
– 1 cutie de porumb
– 1 cutie de fasole roşie
– 1 cutie de fasole neagră
– 1 ardei berde tăiat mărunt
– jumătate ceapă roşie

– 2 căţei de usturoi
– o legătură de coriandru proaspăt
– 3 linguri de oţet de vin alb
– un sfert de cană de ulei de măsline
– 1 linguriţă de chimion
– sare şi piper după gust

P3311950Mod de preparare :
Se fierb într-o oală două căni de apă. Se adaugă o cană de orez, o linguriţă de ulei de măsline, jumătate de linguriţă de sare. Se acoperă pentru a nu se evapora prea mult. Se fierbe 15 minute, după care se scoate de pe foc. Capacul nu se scoate imediat, ci orezul se lasă să se odihnească timp de 15 minute. Se pune orezul 5 minute pe o tavă pentru a se răci. Apoi se adaugă porumbul, fasolea, ardeiul, ceapa, usturoiul, coriandrul tăiat mărunt, oţetul, uleiul şi chimionul. Se amestecă bine, se pune sare şi piper după gust. Se serveşte la temperatura camerei sau rece.

Poftă bună !

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Costumul popular – întâlnire cu jurnalista Maria Stanciu

Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 11.00 brăilenii sunt invitați la Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila la întâlnirea cu...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -