Gătitul nu trebuie să ne ocupe prea mult timp, mai ales atunci când nu avem. Iată o reţetă simplă, uşor de preparat oricând perfectă pentru un aperitiv sau o gustare, şi anume cartofi şi ciupercuţe pane.
Ingrediente:
– 3 ciuperci
– 1 ou
– 200 g pesmet
– un praf de sare
(măriţi sau micşoraţi cantitatea după caz)
Se prepară foarte simplu astfel:
Pasul 1: Curăţă cartofii de coajă şi taie-i rondele subţiri. Curăţă şi ciupercile apoi taie-le în două, dacă sunt mari. Codiţele lasă-le întregi.
Pasul 2: Pune într-un bol pesmetul şi în altul bate oul.
Pasul 3: Încinge tigaia şi începe să prăjeşti dând prin ou apoi prin pesmet fiecare bucăţică în parte. Prăjeşte la foc mic aproximativ 5 minute.
Se servesc când se răcesc.
Poftă bună!