- ardei gras
- ciuperci
- orez
- zarzavat (morcov,ţelină)
- condimente
- usturoi
- bulion, sau pastă de roşii
- cartof
Preparare
Pasul 1 : Se spală ardeii şi se taie rotund în capăt pentru a se putea umple, curăţându-se în interior de seminţe. Se toacă ciupercile, se curăţă cartofii şi se taie felii subţiri.
Pasul 2 : Se căleşte în puţin ulei usturoiul adăugându-se pe rând zarzavatul, ciupercile (tăiate cubuleţe), iar când se pune orezul se pune împreună cu apă (eu am pus o cană de orez şi o cană jumătate de apă). Când fierb se adaugă bulion şi condiment (sare,piper,boia după gust). Nu se călesc până sunt gata de mâncat ci până se umflă puţin orezul.
Pasul 3 : Se umplu ardeii cu umplutura de ciuperci şi orez, dar nu 100% căci orezul se mai umflă în timpul fierberii. Se pun căpăcelele de cartofi şi se aşează în oală doar câte un rând (nu aşezaţi unul peste altul pentru că neavând carne cei de la fund se încarcă prea mult cu apă şi se înmoaie). Puteţi pune printre ei fire de mărar şi pătrunjel.
Pasul 4 : Se pun la fiert încă maxim o oră.
Poftă bună!