marți, noiembrie 26, 2024

Ardei umpluţi de post

Important de Citit

 

Ingrediente:ardei-umpluţi-de-post

  • ardei gras
  • ciuperci
  • orez
  • zarzavat (morcov,ţelină)
  • condimente
  • usturoi
  • bulion, sau pastă de roşii
  • cartof

Preparare

Pasul 1 : Se spală ardeii şi se taie rotund în capăt pentru a se puteaIMG_5711 umple, curăţându-se în interior de seminţe. Se toacă ciupercile, se curăţă cartofii şi se taie felii subţiri.

Pasul 2 : Se căleşte în puţin ulei usturoiul adăugându-se pe rând zarzavatul, ciupercile (tăiate cubuleţe), iar când se pune orezul se pune împreună cu apă (eu am pus o cană de orez şi o cană jumătate de apă). Când fierb se adaugă bulion şi condiment (sare,piper,boia după gust). Nu se călesc până sunt gata de mâncat ci până se umflă puţin orezul.

Pasul 3 : Se umplu ardeii cu umplutura de ciuperci şi orez, dar nu 100% căci orezul se mai umflă în timpul fierberii. Se pun căpăcelele de cartofi şi se aşează în oală doar câte un rând (nu aşezaţi unul peste altul pentru că neavând carne cei de la fund se încarcă prea mult cu apă şi se înmoaie). Puteţi pune printre ei fire de mărar şi pătrunjel.IMG_5712

Pasul 4 : Se pun la fiert încă maxim o oră.

Poftă bună!

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Florin Duțu – Chiorpangiu, lansare de carte

Joi, 28 noiembrie 2024, ora 17.00, la Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila are loc lansarea volumului de povestiri Chiorpangiu...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -