Paştele seminifică revenirea la viaţă, atât în simbol creştin dar în special a naturii. Aşadar culoarea pedominantă a mesei trebuie să fie verde.
Pe lângă şerveţele colorate, tacâmurile bune şi cele mai frumoase pahare iată câteva sfaturi pentru un aspect plăcut al mesei, dacă ai musafiri în ziua de sărbătoare sau pur şi simplu îţi va binedispune familia.
- În primul rând mâncarea trebuie să fie bine gătită şi frumos aşezată pe platouri. Iar dacă ai copii caută să dai forme mâncării pentru că această activitate de obicei nu îi atrage.
- Florile înveselesc cel mai mult un aspect. Ele nu trebuie să lipsească de pe nici o masă, mai ales primăvara. Caută ceva de sezon ca de exemplu lalelele.
- În ultima vreme s-a adaptat şi la noi ideea de „pom de paşte”, iar unul micuţ în centrul mesei nu ar arăta rău. Poate fi făcut din orice crenguţe, char şi înflorite.
- Neapărat să fie pe masă un coş cu ouă vopsite cât mai încărcat şi colorat.
- Grâul încolţit poate fi tot un ornament al mesei. Ornat cu panglici sau semănat din timp în forme poate completa o masă tradiţională.
- Fii creativ cu orice ai la îndemână : tacâmuri, şerveţele, vaze. Înveseleşte aspectul mesei de Paşte pentru a petrece într-un mod plăcut. Nu doar copii trebuiesc înveseliţi.