vineri, noiembrie 22, 2024

Îngheţată de zmeură

Important de Citit

Număr de porţii: 6-8
Dificultate: medie

Ingrediente:raspberry-icecream
300 g zmeură
4 ouă
1 cană cu zahăr
250 ml smântână mai grasă
250 g frişcă
150 g migdale caramelizate
1 baton de vanilie

Mod de preparare:
raspberry-ice-cream-0021. Taie migdalele sau zdrobeşte-le cu un facaleţ. Pasează şi zmeura cu o furculiţă.
2. Folosind un cuţit ascuţit, tăiaţi de-a lungul crenguţei de vanilie, curăţând semintele.
3. Într-un bol, pune ouăle, zahărul şi seminţele de vanilie. Mixează totul la bain-marie până obţii o cremă densă. Amestecă energic smântâna pâna se întăreşte bine. Încorporează zmeura în crema de ouă, apoi pune frişca şi smântâna.
4. Presară câteva migdale într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Toarnă compoziţia preparată mai sus şi lasă la congelator cel puţin 6 ore.
Sugestie:  Îngheţata poate fi depozitată în congelator până la 3 zile, dar este mult mai bine să o savurezi imediat ce s-a întărit.

Comentarii

comentarii

Articolul precedent
Articolul următor
- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Costumul popular – întâlnire cu jurnalista Maria Stanciu

Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 11.00 brăilenii sunt invitați la Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila la întâlnirea cu...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -