Ingrediente :
- 400g paste ravioli
- 200g mazăre (congelată sau proaspătă)
- 200g ciuperci
- 200g prosciutto
- 200g şuncă
- 200ml smântână
- 50 ml ulei se măsline
- 50g caşcaval sau parmezan
- 2 cepe verzi
- sare
- piper
- 1-2 linguriţe oţet
Preparare :
Pasul 1: Fierbe pastele ravioli în apă cu sare, după care scurge-le.
Pasul 2: Opăreşte mazărea în apă clocotită pentru câteva minute.
Paszl 3: Pregăteşte celelalte ingrediente astfel: taie şunca în cubuleţe. prosciutto felii, toacă ciupercile (dacă nu le-a cumpărat deja tăiate) şi ceapa verde.
Pasul 4: Căleşte în puţin ulei întâi şunca şi prosciutto (le pui separat pe o farfurie) apoi ceapa şi ciupercile.
Paszl 5: Peste ceapa şi ciupercile călite adaugă smântâna şi lasă-le să fiarbă puţin gustând sosul de sare şi piper.
Pasul 6: Amestecă sosul cu pastele ravioli şi mazărea. Pe deasupra rade caşcaval.
Poftă bună!