joi, noiembrie 21, 2024

Gem de căpşuni fără zahăr

Important de Citit

Ingrediente:

  • 500 g căpşuni spălate şi curăţate de codiţePicMonkey-Collage2
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 300 ml suc de mere natural, fără adaos de zahăr

Preparare:

Pasul 1: Într-un vas se pun căpşunile peste care se toarnă zeama de lămâie şi apă rece cât să le cuprindă.

Pasul 2: Sucul de mere se pune într-un vas pe foc şi se fierbe până scade mai mult de jumătate.

Pasul 3 : Se scurg foarte bine căpşunile de apa cu lămâie şi se adaugă în vas, peste sucul de mere fiert.

Pasul 4: Compoziţia se fierbe în continuare, îndepărtându-se spuma ce se formează.  Pentru o consistenţă mai fermă căpşunile se pot toca înainte de firbere.

Pasul 5: Gemul se porţionează fierbinte în borcane sterilizate şi uscte. Se lasă la răcit câte ore sunt necesare înainte de depozitare.

 

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Costumul popular – întâlnire cu jurnalista Maria Stanciu

Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 11.00 brăilenii sunt invitați la Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila la întâlnirea cu...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -