Ingrediente:
- 500 g căpşuni spălate şi curăţate de codiţe
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 300 ml suc de mere natural, fără adaos de zahăr
Preparare:
Pasul 1: Într-un vas se pun căpşunile peste care se toarnă zeama de lămâie şi apă rece cât să le cuprindă.
Pasul 2: Sucul de mere se pune într-un vas pe foc şi se fierbe până scade mai mult de jumătate.
Pasul 3 : Se scurg foarte bine căpşunile de apa cu lămâie şi se adaugă în vas, peste sucul de mere fiert.
Pasul 4: Compoziţia se fierbe în continuare, îndepărtându-se spuma ce se formează. Pentru o consistenţă mai fermă căpşunile se pot toca înainte de firbere.
Pasul 5: Gemul se porţionează fierbinte în borcane sterilizate şi uscte. Se lasă la răcit câte ore sunt necesare înainte de depozitare.