O cură de detoxifiere, pentru a fi eficientă trebuie ţinută între 3 şi 7 zile, aceasta fiind o perioadă în care trebuie să înlocuieşti gustările şi masa de seară cu fresh-uri din fructe şi legume bogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi. Tot în aceasta perioadă mesele trebuie să fie uşoare, pe bază de supe şi nu ezita să consumi cât mai multe fructe şi legume proaspete. Dacă poţi ţine această cură doar cu sucuri proaspete.
Ingrediente:
- un măr curăţat de coajă
- suc de la o lămâie
- 2-3 frunze de salată
- 4-5 fire de pătrunjel
- o ţelină
- un morvcov
- o lingură de seminţe de in
- 200 ml apă (opţional)
– fructele şi legumele se toacă cubuleţe, frunzele se mărunţesc şi împreuna cu restul ingredientelor se pun în blender.
Ingrediente:
- 2-3 fructe de kiwi coapte bine
- 10 frunze de spanac
- o jumătate de lămâie
- 200 ml apă (opţional)
– fructele tăiate cubuleţe, frunzele mărunţite împreuna cu restul ingredientelor se pun în blender.
3. Suc de castraveţi, mentă şi lime
Ingrediente:
- 3 castraveţi decojiţi
- câteva frunze de ţelină cu tot cu codiţe
- 5-6 frunze de mentă
- 2 lime stoarse
- 200 ml apă (opţional)
– castraveţii tocaţi cubuleţe, frunzele mărunţite împreună cu restul ingredientelor se pun în blender.
4. Suc de portocale şi rodii
- 4 portocale mari
- 2 rodii medii
– portocalele stoarceţi-le manual iar rodiile tăiaţi-le, scoateţi seminţele şi puneţi la un blender; rodiile puneţi-le într-un filtru de strecurare după care amestecaţi-l cu sucul de portocale.
5. Suc de pepene galben
- jumătate de pepene galben
- o cană şi jumătate de afine
- un strugure alb
- jumătate de grapefruit
– tăiaţi pepenele cubuleţe, alegeţi boabele de pe ciorchine, curăţaţi grapefruitul de coajă şi tocaţi-l cât de mic puteţi şi împreuna cu afinele se pun la blender.