sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Panna cotta din sirop de salcâm

Important de Citit

Ingrediente :pana cotta din sirop de  salcam

400 ml frişcă

5 g gelatină

40 g zahăr

100 ml sirop de salcâm

Cum se prepară:

1) Frişca se dă în clocot împreună cu siropul de salcâm, după care se adaugă zahărul şi se amestecă bine. După ce se ia de  pe foc, se pune gelatina, dar cu grijă, amestecând mereu până la dizolvare. Se lasă un pic la răcit.

2) Se adaugă florile de salcâm spălate şi se omogenizează cu mixerul vertical.

panna-cotta 13) Crema se toarnă în păhărele, printr-o strecurătoare şi se lasă 3-4 ore la răcit în frigider. Panna cotta se poate servi şi din păhărele, dar porţiile arată mai bine dacă sunt răsturnate pe farfurioare.

4) La servire se pot folosi petale cu flori uscate, dar şi miere de salcâm. Se poate orna cu conduraşi,  frunzele şi florile comestibile dând un contrast plăcut desertului  italian.

 

                                                                               POFTĂ BUNĂ!

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Costumul popular – întâlnire cu jurnalista Maria Stanciu

Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 11.00 brăilenii sunt invitați la Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila la întâlnirea cu...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -