Dacă este preparată după rețeta corectă, carnea de vită este cea mai sănătoasă și cea mai gustoasă. Noi vă propunem o rețetă cu care nu ai cum să nu impresionezi.
Ingrediente :
– 800 g mușchi de vită
– 4 linguri ulei de măsline
– sos de soia
– 150 ml vin roșu dulce
– o lingură sare
– o ceapă
– o lingură oțet aromatic
– 2-3 frunze salvie
Pentru garnitură:
– 500 g broccoli
– 50 g unt
– 3-4 căţei usturoi
Mod de preparare
Pasul 1: Se spală broccoli, se desfac buchețele şi se fierb.
Pasul 2: Separat, se feliază carnea de vită și se bate bine. Feliile se ung cu ulei și cu sosul de soia. Se condimentează și se lasă să stea la macerat la rece pe pat de ceapă roșie și salvie.
Pasul 3: Carnea se pune în tavă împreună cu sosul şi vinul roșu şi se dă la cuptor până scade și se frăgezește bine.
Pasul 4: Buchețelele de broccolli se scot din apă, se scurg și se trec prin unt topit. Se așază pe platou și se servesc cu sosul de soia și carnea aromată.
Poftă bună !