Cu toții am mâncat “faimosul” orez cu lapte, unii chiar am crescut cu el în meniul cotidian. Brăila Portal propune astăzi să îl preparăm nu numai de dragul copilăriei, ci și de dragul gustului. Dacă aveți alte modalități de preparare vă invităm să ni le împărtășiți.
– 150 g orez;
– 75 g coajă de portocală confiată;
– 30 g sirop de portocale;
– 750 ml lapte;
– 120 g zahăr;
– 3 gălbenuşuri;
– vanilie,
– un praf de sare.
Mod de preparare :
Pasul 1: Fierbe orezul în apă, apoi mută-l în laptele cald, în care ai pus vanilie şi un praf de sare. Pasul 2: Fierbe-l în continuare o jumătate de oră, amestecând din când în când.
Pasul 3: Freacă gălbenuşurile cu zahărul şi taie portocala foarte mărunt.
Pasul 4 :Pune ouăle cu zahăr şi coaja de portocală în orezul cald şi amestecă energic un minut, tot pe foc.
Pasul 5 : Pune orezul în cupe, lasă-l să se răcească, apoi serveşte-l decorat cu sirop de portocale.
Poftă bună !