Dacă te-ai săturat de puiul prăjit în tigaie și te gândești la un nou mod de a-l prepara, Braila Portal vine în întâmpinarea ta cu următoarea rețetă de copănele aromate. Puiul la cuptor poate deveni o adevărată poezie dacă este asezonat şi aromat cum trebuie, potrivit reţetei. Vezi aici cum se prepară nişte copane aromate ca la carte.
[the_ad id=”12306″]
– 8-10 copane de pui
– sare
– o lingură miere
– 4 căței usturoi
– piper
– un praf nucșoară
– 3-4 linguri ulei de măsline
– 300 g orez
– un praf șofran
– 2-3 fire ceapă verde
– un morcov
– 2 căni supă de pui
– 100 g mazăre
– o legătură pătrunjel
– 100 g unt
Mod de preparare:
Pasul 1: Se spală orezul. Se curăță morcovul şi se rade pe răzătoarea mică.
Pasul 2: Morcovul și ceapa tocată se călesc în uleiul de măsline. Se adaugă orezul, șofranul și supa. Mazărea fiartă se pune la sfârșit.
Pasul 3: Separat, se condimentează copanele de pui cu sare, piper şi nucșoară. Se ung cu miere și unt și se lasă la macerat.
Pasul 4: Se rumenesc bine în sucul propriu și, la sfârșit, se adaugă usturoiul pisat. Se servesc cu orez şi se ornează cu pătrunjel verde.
Poftă bună!