[the_ad id=”12306″]
Începe sezonul supelor delicioase, iar conopida nu trebuie să lipsească din meniu. Reţeta este foarte simplă. Brăila Portal te învață cum se prepară o supă cremă de conopidă ca la carte.
Ingrediente
– 800 g conopidă
– o țelină mică
– o ceapă medie
– o rădăcină pătrunjel
– o linguriță ulei de măsline
– sare
– piper
– 50 g unt
– 150 g brânză ricotta
– 200 ml smântână
– 100 g bacon
– crutoane aromate cu unt și usturoi
[the_ad id=”12306″]
Preparare:
Pasul 1: Se curăță albitura şi se pune împreună la fiert, în apă cu sare și o linguriţă de ulei de măsline.
Pasul 2: Separat, se pregătește crema din smântână, ricotta și untul moale. Se pune sare și piper, după gust, și se acoperă.
Pasul 3: Baconul se taie fâșii subțiri și se rumenesc în sucul propriu.
Pasul 4: Se verifică dacă au fiert legumele, se scot, se pasează și se amestecă cu crema de brânză. Se subțiază cu zeama în care au fiert și se mai dau într-un clocot. Se servesc cu bacon și cu crutoanele aromate.
Poftă bună!