La o cină festivă,petrecere sau o seară mai specială, toată lumea se aşteaptă la gustări inedite şi fantezie în aperitive. Iată o reţetă de pacheţele de legume care să impresioneze chiar şi pe cei mai pretenţioşi oaspeţi.
Ingrediente
– 6-8 lipii
– 3-4 linguri ulei de măsline
– 50 g unt
Pentru umplutură:
– 2 cepe
– 2-3 morcovi
– 200 g ciuperci
– 50 g nuci sau alune de pădure
– o legătură pătrunjel
– sare
– piper negru măcinat
Preparare:
Pasul 1: Se curăţă ceapa, morcovii şi ciupercile. Se rad morcovii, ceapa se taie solzişori şi se perpelesc împreună în uleiul uşor încins.
Pasul 2: Se adaugă ciupercile feliate şi, spre final, nucile sau alunele de pădure. Se perpelesc cât să rămână în sucul propriu.
Pasul 3: Se adaugă sare, piper şi pătrunjel, după gust, şi puţin unt.
Pasul 4: Lipiile se ung cu restul de unt pe ambele părţi. Se umplu cu legumele rumenite şi se rulează. Se prăjesc, apoi se taie jumătăţi şi se servesc cu diferite sosuri.
Poftă bună !