Dacă se schimbă vremea atunci şi noi ne adaptăm alimentaţia în funcţie de fructele şi legumele de sezon. Dacă s-a dus perioada fructelor de vară cocktailurile se pot prepara şi din alte ingrediente. Noi îţi propunem câteva reţete pe care le poţi prepara chiar la tine acasă.
Se prepară la blender un piure dintr-o felie de dovleac şi suc de lime (lime-ul după gust). Acesta se amestecă într-un shaker cu gheaţă, o măsură şi jumătate de bourbon, două linguriţe de sirop de arţar, jumătate de măsură de Gran Marnier şi câteva picături de Angostura. Amestecul se strecoară şi se toarnă într-un pahar decorat cu un fruct.
Iată o reţetă foarte simplă : se amestecă într-un pahar mediu cu gheaţă două măsuri de London dry gin, o măsură de suc de mere, o măsură suc de lămâie, şi o linguriţă de miere. Decoraţi paharul cu felii subţiri de măr.
Amestecă într-un shaker merele tăiate cubuleţe (alege cantitatea în funcţie de câte porţii prepari) cu suc de lămâie, gin, triplu sec şi gheaţă. Agită şi strecoară înainte de a turna în paharul decorat cu o felie de măr subţire.
Se adaudă în shaker următoarele ingrediente şi se agită bine : zahăr vanilat, esenţă de vanilie, codkă, suc proaspăt de pere, ghaţă. Pudrează paharul cu zahăr pe margini şi serveşte-l cu gheaţă.
5. Cocktail cu pere şi merişoare
Înmoaie 2 linguri de merişoare uscate într-un bol cu 2 lnguri de apă caldă timp de 15 minute. Se scurg şi se pun în apă rece până în momentul servirii. Împarte 120 ml de şampanie în 8 pahare. Pune merişoarele răcite în fiecare pahar apoi toarnă 800 de ml în toate paharele (100 ml pt fiecare pahar). Pentru ornat foloseşte crenguţe de rozmarin.