Rujul este foarte important în definirea aspectului unei femei. Însă toate ar trebui să ştie aceste lucruri înainte să îl folosescă. Rujul nu este tocmai sănătos pentru organism, şi cum nu îl putem elimina cu totul din viaţa noastră putem măcar să reducem utilizarea sa zilnică după ce aflăm care sunt pericolele la care ne expunem.
Conform studiilor în compoziția rujului există substanțe concrete care pot cauza decesul unei persoane, în acelaşi timp aflaţi că pe parcursul vieții, o femeie înghite aproximativ 1,5 kilograme de ruj.
Reţineţi că substanțele periculoase conținute de un ruj sunt: parabeni, metacrilat, plumbul și cadmiul.
Aceste substanţe periculoare odată absorbute de organism, ele pot provoca de la atacuri cerebrale până la infarct, influențând negativ sistemul nervos central. Rujurile moderne sunt pline cu triclosan, substanță care poate bloca mușchiul cardiac sau care poate declanșa imunitatea la antibiotice a unora dintre bacteriile din organism.
Folosirea rujului este riscantă
S-a constatat faptul că femeile care folosesc rujul înainte de 16 ani sunt predispuse la unele afecțiuni ale încheieturilor și prezintă un risc ridicat de a suferi blocaje renale în jurul vârstei de 40 de ani, din cauza plumbului asimilat de organism.
De asemenea gravidele care se rujează ar trebui să ia în seamă avertismentul, deoarece își expun pruncul la pericolul dezvoltării unor alergii foarte grave.
Efectele substanţelor nocive ale rujului:
Parabenii afectează menstruația și duc la infertilitate.
Metacrilatul favorizează apariția bolii Lupus.
Plumbul afectează rinichii.
Cadmiul nu poate fi eliminat din organism și afectează sistemul nervos.
Triclosan duce la acnee, infertilitate, dereglaje hormonale, dezechilibre musculare și probleme menstruale.