joi, noiembrie 21, 2024

Îl mănânci aproape zilnic, dar nu ştii cum te ajută

Important de Citit

  Legumele ne îmbogăţesc organismul de vitamine şi ceea ce este foarte important în această perioadă rece, ne feresc de răceli. Poate nu ştiai dar morcovii sunt o sursă bogată în vitamna A, ajută la prevenirea cancerului, au efect antiîmbătrânire, te ajută să ai o piele frumoasă şi o vedere mai bună.

Dacă te-am convins de efectele benefice ale consumului de morcovi, îţi propunem câteva metode prin care să îi consumi şi să nu pierzi nici o vitamină.

Suc de morcovi pentru colon

– 2 frunze de mentămorcovi1

– 4 morcovi

– 1/2 lămâie

Se dau aceste ingrediente prin storcător şi obţinem un suc ce conţine substanţe care leagă toxinele din colon şi grăbeşte eliminarea lor. În plus conţine o cantitate mare de fibre, deci tratează cu succes constipaţia.

Morcovii sunt perfecţi în curele de slăbire deoarece induc senzaţia de saţietate şi menţin tractul intestinal sănătos. 100g de morcov conţin aproximativ 41 de calorii. Iar pentru  proaspetele mămici morcovul este bun în timpul alăptării pentru că stimulează laptele.

Salată de morcovi cu seminţe de susan

– 1 morcov mare ras4cfc51d

– 1 linguriţă de susan rumenit uşor rumenit în tigaie (atenţie se arde repede)

– 1 linguriţă ulei de susan sau măsline

– sare şi piper după gust

Se amestecă într-un bol şi se serveşte fie ca gustare între mese fie garnitură.

Piure de morcovi

– 5 morcovipiure_morcov_178617987_-_copy

-2 cartofi

– 20g unt

– sare după gust

Se curăţă morcovii, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare iar după 20 de minute adăugăm cartofii, la fel curăţaţi si tăiaţi şi se mai lasă la fiert circa 15 minute.

Morcovii şi cartofii se pasează la blender se adaugă untul şi se mixează până se obţine o pastă omogenă. Dacă vi se pare o compoziţie tare se poate adăuga puţină supă obţinută din fierberea celor două legume şi se mixează bine.

Se serveşte simplu sau ca garnitură la carne.

Adaugă în alimentaţia ta sau a copilului mâncăruri preparate din morcov pentru a-ţi îmbogăţi organismul cu mineralre precum fier, potasiu, calciu.

[the_ad id=”14977″]

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Costumul popular – întâlnire cu jurnalista Maria Stanciu

Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 11.00 brăilenii sunt invitați la Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila la întâlnirea cu...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -