Legumele ne îmbogăţesc organismul de vitamine şi ceea ce este foarte important în această perioadă rece, ne feresc de răceli. Poate nu ştiai dar morcovii sunt o sursă bogată în vitamna A, ajută la prevenirea cancerului, au efect antiîmbătrânire, te ajută să ai o piele frumoasă şi o vedere mai bună.
Dacă te-am convins de efectele benefice ale consumului de morcovi, îţi propunem câteva metode prin care să îi consumi şi să nu pierzi nici o vitamină.
Suc de morcovi pentru colon
– 4 morcovi
– 1/2 lămâie
Se dau aceste ingrediente prin storcător şi obţinem un suc ce conţine substanţe care leagă toxinele din colon şi grăbeşte eliminarea lor. În plus conţine o cantitate mare de fibre, deci tratează cu succes constipaţia.
Morcovii sunt perfecţi în curele de slăbire deoarece induc senzaţia de saţietate şi menţin tractul intestinal sănătos. 100g de morcov conţin aproximativ 41 de calorii. Iar pentru proaspetele mămici morcovul este bun în timpul alăptării pentru că stimulează laptele.
Salată de morcovi cu seminţe de susan
– 1 linguriţă de susan rumenit uşor rumenit în tigaie (atenţie se arde repede)
– 1 linguriţă ulei de susan sau măsline
– sare şi piper după gust
Se amestecă într-un bol şi se serveşte fie ca gustare între mese fie garnitură.
Piure de morcovi
-2 cartofi
– 20g unt
– sare după gust
Se curăţă morcovii, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare iar după 20 de minute adăugăm cartofii, la fel curăţaţi si tăiaţi şi se mai lasă la fiert circa 15 minute.
Morcovii şi cartofii se pasează la blender se adaugă untul şi se mixează până se obţine o pastă omogenă. Dacă vi se pare o compoziţie tare se poate adăuga puţină supă obţinută din fierberea celor două legume şi se mixează bine.
Se serveşte simplu sau ca garnitură la carne.
Adaugă în alimentaţia ta sau a copilului mâncăruri preparate din morcov pentru a-ţi îmbogăţi organismul cu mineralre precum fier, potasiu, calciu.
[the_ad id=”14977″]