A venit sezonul rece şi ce este mai plăcut decât să savurezi o cană de vin fiert seara? Te relaxează complet iar mirosul este ceva deosebit. Prepară această delicioasă licoare fără să mai foloseşti condimente la plic pentru vin fiert. Dacă şi vinul este preparat în casă este perfect!
Dacă nu ştiai este recomandat un pahar de vin roşu deoarece conţine cantităţi mari de polifenoli naturali şi antioxidanţi care nu numai că ajută celulele să lupte împotriva radicalilor liberi, dar cresc şi nivelul de colesterol „bun”.
Vinul fiert nu se prepară doar cu vin roşu.
Reţeta 1
● 750 mililitri de vin alb
● 3 linguri de zahăr (poate fi şi vanilat pentru aromă)
● 3 mere mici (sau un măr mare tăiat mărunt)
● 1 portocală
● 10 cuisoare
● 10 boabe piper negru
● 2 boabe nucşoară
● 3 boabe cardamon
● 1 steluţă anason
● 1/2 linguriţă coriandru
● 1 baton scorţişoară de 10 centimetri
Pentru un gust sofisticat încercaţi această reţetă. Într-un bol puneţi
cuişoarele, piperul negru, boabele de nucşoară, cardamonul, anasonul, coriandrul şi scorţişoara. Apoi, tăiaţi mărul cubuleţe mici şi portocala felii subţiri.
Se pune vinul pe foc iar între timp restul ingredientelor de mai sus pregătite se rumenesc câteva minute la foc mediu. După, puneţi ingredientele în vin şi lăsaţi pe foc maxim 5 minute.
Atenţie vinul nu se fierbe doar se încălzeşte pentru a nu se evapora alcoolul!
Reţeta 2
● 1 litru de vin roşu sec
● 120 grame de zahăr
● 3-4 cuişoare
● 1-2 batoane de scorţişoară
● 5-6 boabe de piper
● coaja de la o jumătate de portocală
Se încălzeşte bine vinul împreună cu celelalte ingrediente într-un vas acoperit timp de 3-4 minute.
Reţeta 3
● 750 de mililitri de vin roşu
● 180 de mililitri de apă
● 250 de grame de miere
● 15 boabe piper negru
●1 băţ de scorţişoară lung ( mai multe opţional pentru servit)
● coji subţiri de lămâie pentru decor
Se pun într-un vas apa, vinul, scorţişoara, piperul şi mierea. Se pun pe foc până vinul se încălzeşte şi formează mici bule pe marginea oalei.
Savuraţi cu plăcere!