Ştiai că poţi prepara peştele în aluat? Încearcă şi tu o reţetă inedită, perfectă pentru zilele când ai invitaţi la masă.
Timpi de preparare
Ingrediente
Pentru decor
- 100 g unt
- 400 g făină
- piper
- sare
- 100 g amidon
Pentru aluat
- piper
- sare
- 2 lămâi
- 2 peşti dorada de cca 400-500 g fiecare
- 1 ou
- seminţe după gust
Preparare
Pasul 1. Pestele se curaţa la interior si exterior, se spala si se lasa la scurs. Se prepara un sos din suc de lamâie, sare si piper si cu acesta se unge pestele, inclusiv la interior. Se da la rece, acoperit, aproximativ 30 de minute.
Pasul 2. Pentru aluat, se amesteca ingredientele pâna se obţine un aluat elastic. Se da la rece 30 minute, apoi se împarte în doua. Se întind doua foi si se îmbraca fiecare peste în aluat, modelându-l astfel încât sa ia forma pestelui. În interiorul pestelui se pot pune felii de lamâie.
Pasul 3. Aluatul cu pestele la interior se unge cu ou batut si se presara cu un amestec de seminţe. Se asaza în tava si se dau la cuptor la treapta 2 pentru 40 minute si la final 10 minute la treapta 3, pentru rumenire.