Ouăle umplute sunt unele dintre cele mai căutate aperitive pentru serile festive iar ele se prepară în foarte multe feluri. Încearcă și această rețetă:
Ingrediente:
- 12 ouă fierte tari
- 70 g maioneză
- 70 g smântână
- 2 linguri muştar
- 3 fire de ceapă mărunţite, doar partea verde
- 4 felii bacon prăjit crocant, tăiat cubuleţe
- sare
- piper
Mod de preparare :
Pasul 1 : Ouăle fierte se curăță cu grijă de coajă uniform fără să se ciobească. Se taie în jumătăţi, pe lungime.
Pasul 2 : Pregătim umplutura. Se scot gălbenuşurile şi se pun într-un castron. Se zdrobesc cu o furculiţă, se adaugă maioneză, smântână, muştar şi ceapa verde. Pasta se omogenizează şi se potriveşte de sare şi piper.
Pasul 3 : Fiecare jumătate de ou se umple cu o lingură de pastă şi se ornează cu bacon crocant și după gust cu frunzulițe verzi, bucățele de măsline sau gogoșar. Se servesc reci.
Poftă bună!