miercuri, iulie 30, 2025
Acasă Blog Pagina 202

Beneficiile consumului de fructe

Pentru a beneficia de toate avantajele pe care fructele ni le oferă este important să fie consumate corect. În general fructele sunt oferite ca desert, un obicei cât se poate de greşit. Modalitatea corectă de consum a fructelor este pe stomacul gol pentru că, în combinaţie cu lipidele şi proteinele din alimente, acestea rămân blocate în stomac.

fructe braila portal

Beneficiile naturale ale fructelor

efect de hidratare Sucul de fructe direct din fruct este cel mai natural mod de a hidrata organismul. Apa absorbită de persoanele bolnave în acest fel au un avantaj în plus deoarece în acelaşi timp primesc şi zahăr şi minerale.

efect diuretic. Conţinuturile de potasiu, magneziu şi sodiu al fructelor acţionează ca diuretic, iar frecvenţa urinării creşte considerabil atunci când se mănâncă fructe sau se bea suc natural. Ele micşorează densitatea urinii şi în felul acesta accelerează eliminarea de deşeuri de azot şi clorură. Fructele conţin un foarte mic nivel de sodiu, având o bună contribuţie atunci când persoana mănâncă fără sare.

efect alcalin. Acizii organici ai sării din fructe produc carbonaţi alcalini când se transformă în interiorul organismului, având un efect alcalin asupra lichidelor. Toate fructele determină eliminarea intestinală. Carbohidraţii fructelor mai presus de toate, sub formă de zahăr, dextrină şi acizi care sunt uşor de digerat şi sunt complet absorbiţi.

efect de mineralizare. Fructele furnizează minerale corpului. Fructele uscate cum ar fi caisele, strugurii şi curmalele sunt bogate în fier şi calciu. Aceste minerale sunt esenţiale pentru ca oasele să fie puternice. Unele fructe, precum mărul, furnizează calciu până la 800 mg de fruct, cantitate ce este suficientă pentru a îndeplini necesităţile noastre zilnice.

efect laxativ. Celuloza, materia fibroasă din fructe, ajută la trecerea uşoară a mâncării în tubul digestiv. Zaharurile şi acizii organici conţinuţi în fructe cresc de asemenea efectul lor laxativ. Hrănirea regulată cu fructe previne şi tratează constipaţia.

mere braila portalMerelebogate în vitaminele C şi K, în substanţe antioxidante, anti-inflamatorii şi anti-alergenice, ajută organismul să lupte cu infecţiile şi alergiile.

gutui braila portal

 

Gutuile-bogate în vitaminele B, C, E, în potasiu, calciu, magneziu, fier.Îşi păstrează proprietăţile terapeutice chiar şi atunci când au fost preparate termic astfel au aceleaşi efecte benefice în afecţiunile digestive.

capsuni-braila portalCăpşunile-pline de potasiu, asigură o bună presiune sanguină. Anulează efectele negative ale consumului de sodiu. Sunt bogate şi în vitamina C, prevenind ridurile prin stimularea colagenului şi îmbunătăţirea elasticităţii pielii.

Banane braila portal

 

Bananele-asigură rapid senzaţia de saţietate. Are potasiu, care ajută la menţinerea presiunii sanguine sub control, dând avânt metabolismului.

ananas braila portalAnanas- foarte bun pentru combaterea celulitei dar şi în tratarea depresiilor şi îmbunăţirea memoriei şi a capacităţii de concentrare. Are efecte antiinflamatoare. Datorită bromelinei, fructul de ananas este foarte util în asigurarea unei bune funcţionări a tractului gastro-intestinal, sucul de ananas putând chiar înlocui sucul gastric.

 

 

BRĂILEAN URMĂRIT, DEPISTAT DE POLIŢIŞTI

0

În ultima săptămână, poliţiştii au depistat 252 de persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată.

descinderi brailaSoluționarea cazurilor de dispariție și depistarea persoanelor urmărite în temeiul legii sunt permanent în atenția Poliției Române.

 

La data de 11 martie 2015, polițiștii din Brăila au depistat un bărbat, de 23 de ani, din oraşul Ianca, județul Brăila,  care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate de 3 ani şi 4 luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Cel în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Galaţi.

Cătălin Angelo Ioan

Ioan Cătălin Angelo
Catalin_Angelo_Ioan– n.18 ian. 1962, Brăila. Poet, prozator.
Studii : Facultatea de Matematică, Universitatea Bucureşti (1985), Facultatea de Inginerie din Brăila, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, (1998), doctorat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (2000).
Activitate : conferenţiar la Universitatea „Danubius” din Galaţi, Facultatea de Ştiinţe Economice, secretar ştiinţific al Facultăţii de Ştiinţe Economice, director al departamentului de cercetare din cadrul Universităţii „Danubius”, director al Departamentului de Învăţământ la Distanţă din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos”.

Debut : proză, în revista Danubius a Universităţii „Danubius” (2004).
Colaborări la publicaţii : Almanahul literar Dunărea de Jos, Analel Universităţii Danubius din Galaţi, Danubius, Dunărea de Jos, Euroeconomica.
Volume publicate : Moartea ca o dobândă. Galaţi, Sinteze, 2007; Viaţa ca o uvertură. Galaţi, Zigotto, 2007; Povestiri despre timp şi spaţii. Galaţi, Zigotto, 2007; Alfabetica revolută. Galaţi, Zigotto, 2007.

„Dacă în copilărie, uneori te gândeşti să citeşti ceea ce alţii au scris, iar la vârsta adolescenţei, lectura unor rânduri aşternute pe hârtie te duce într-o mare de gânduri, la maturitate începi să scrii, gândindu-te că vei avea măcar un cititor…” Cătălin Angelo Ioan.

Mai multe informaţii găsiţi pe blogul personal http://catalinioan.blogspot.com

Stil de vedetă

Dacă nu ai idee ce se poartă anul acesta, te invit să priveşti o galerie foto în care poţi admira ţinutele vedetelor de la Hollywood care sunt mai mult decât inspiraţionale şi nu mai au nevoie de nici un fel de prezentare. Poţi observa cu uşurinţă culorile, materialele, coafurile şi accesoriile trendului.

Salată de fasole albă cu orez

Ingrediente:White-Beans-with-Spinach-Puree-720x400
– 1 cană de orez cu bob lung
– 2 căni de apă
– 1 linguriţă ulei de măsline
– jumătate linguriţă de sare
– 1 cutie de porumb
– 1 cutie de fasole roşie
– 1 cutie de fasole neagră
– 1 ardei berde tăiat mărunt
– jumătate ceapă roşie

– 2 căţei de usturoi
– o legătură de coriandru proaspăt
– 3 linguri de oţet de vin alb
– un sfert de cană de ulei de măsline
– 1 linguriţă de chimion
– sare şi piper după gust

P3311950Mod de preparare :
Se fierb într-o oală două căni de apă. Se adaugă o cană de orez, o linguriţă de ulei de măsline, jumătate de linguriţă de sare. Se acoperă pentru a nu se evapora prea mult. Se fierbe 15 minute, după care se scoate de pe foc. Capacul nu se scoate imediat, ci orezul se lasă să se odihnească timp de 15 minute. Se pune orezul 5 minute pe o tavă pentru a se răci. Apoi se adaugă porumbul, fasolea, ardeiul, ceapa, usturoiul, coriandrul tăiat mărunt, oţetul, uleiul şi chimionul. Se amestecă bine, se pune sare şi piper după gust. Se serveşte la temperatura camerei sau rece.

Poftă bună !

„Braila Capitală Europeană” nu este un concurs de frumuseţe

0

„Brăila Capitală Europeană” nu este un concurs de frumuseţe

Cuvintele sunt de prisos. Am considerat că acest video este cel mai reprezentativ din cadrul acestei întâlniri.

 

Concurs Martie – Aprilie

Îţi plac articolele noastre? Atunci spune-ne într-un comentariu ce părere ai avut când ai vizitat pentru prima dată site-ul www.braila-portal.ro !!

Tot ceea ce trebuie să faci este să:11040820_1090545664304698_1259773727_n
1. Dai like la pagina oficială www.facebook.com/brailaportal
2. Comentezi la postarea cu concursul de pe site folosind contul de facebook, spunând ce părere ai avut când ai vizitat pentru prima dată site-ul. (se iau în considerare doar commenturile de pe https://braila-portal.ro/ , nu cele de pe facebook).
3. După ce vei primi aprobarea comentariului, convinge-ţi prietenii să te voteze. (Share).
REGULAMENT:
Perioada concursului: 12 martie – 10 aprilie (ora 20:00).
Participanţii se pot înscrie în concurs o singură dată.
Pot participa la concurs doar cei care au dat “LIKE” la pagina www.facebook.com/brailaportal
Câştigătorii vor fi aleşi în urma numărului de like-uri primite din partea prietenilor/ susţinătorilor.

Se va lua în considerare numărul de like-uri primit din partea prietenilor/susţinătorilor la comentariul în care ne scrii ce părere ai avut când ai vizitat pentru prima dată site-ul pe https://braila-portal.ro/ .

Câştigatorii vor fi anunţaţi pe 11 aprilie 2015.

11046112_811969852174316_466178296_o

” Concurs promovat pe Câștigă.net „

Vitamine pentru păr

„Frumuseţe. Puterea cu care o femeie farmecă un iubit şi înfricoşează un soţ „Ambrose Pierce

Simple-And-Natural-Ways-To-Get-Beautiful-HairCu toţii ştim că podoaba cea mai de preţ a femeii este părul. Cu cât acesta are o strălucire aparte, este aranjat corespunzător şi are o culoare potrivită, cu atât femeia emană o senzualitate specială.

Folosirea abuzivă a produselor de styling, combinată cu o nutriţie defectuoasă, poate slăbi firul de păr.

În continuare vom vedea cum putem stimula creşterea părului din interior, hrănindu-l cu vitamine.

VITAMINA A

Este bogată în antioxidanţi puternici ce ţin la distanţă radicalii liberi ce pot acţiona negativ asupra părului, slăbindu-l şi făcând-l predispus la rupere. De asemenea, vitamina A ajută la producerea de sebum sănătos care să hidrateze atât scalpul, cât şi părul (în lipsa unei cantităţi optime, părul devine uscat).

Sursele principale de vitamina A sunt retinoizii, care se găsesc în fasole, ficat şi ouă, şi carotenoizii, ce pot fi culeşi în cantităţi generoase din legume precum spanacul, morcovul sau din fructele mango.

Pe scurt, vitamina A e un antioxidant fără de care n-am putea trăi. Fiecare celulă din corpul nostru are nevoie de ea pentru a funcţiona. Însă cum orice e prea mult, strică, excesul de vitamina A poate duce la căderea părului.

VITAMINA H

Denumită şi biotina, ajută în special la întărirea firului de par subţire şi despicat la vârfuri, fiind întâlnită într-o serie de produse cosmetice pentru păr ca şampoane, balsamuri sau tratamente. Vitamina H ajută şi în cazul căderii părului şi conferă hidratare părului uscat.

Cercetările au asociat deficienţa acestui compus chimic cu alopecia sau căderea masivă a părului, astfel putem să deducem că biotina e o vitamină importantă, care ajută la bunăstarea părului şi a unghiilor.Poate fi administrată ca şi supliment sau luată din floarea soarelui, nuci pecan, cereale întregi sau ouă.

dove_imageVITAMINA C

Neutralizează radicalii liberi din corp şi dă părului o strălucire mai puternică. De asemenea, protejează părul de fragilitate şi îl face mai puternic. Dacă se întâmplă să ai o zi mai proastă, iar părul tău să nu stea de nicio culoare, ia un supliment de vitamina C şi vei vedea în scurt timp că părul se va aşeza aşa cum iţi doreşti.

Ajuta la producerea colagenului, care stimuleaza alungirea foliculului de par, si ajuta la procesarea fierului, un component esential parului sanatos. Principalul motiv pentru care vitamina C ne este indispensabilă este că ajută la transportul oxigenului în corp.

O găseşti în citrice, spanac, ardei gras şi broccoli.

VITAMINA D

O sintetizăm în mod natural sub mângaierea razelor soarelui şi ne oferă o doză de energie. Dar, mai mult de atât, ea stimulează foliculul firului de păr şi activează celulele cuticulei. Cu alte cuvinte, îl ajută să crească.

În plus, această substanţă sprijină echilibrarea mineralelor din corp, în special a nivelului de zinc. Dacă această balanţă e instabilă, consecinţele pot fi apariţia mătreţii sau pierderea strălucirii podoabei capilare. Somonul, cerealele şi ciupercile sunt surse excelente de vitamina D. La fel şi lumina naturală! Ce scuză bună de a face o pauză de cafea la soare!

VITAMINA E

Este tot un antioxidant cu puteri uimitoare. Ajută la o mai bună circulaţie a sângelui la nivelul scalpului, la menţinerea sănătoasă a scalpului şi la creşterea părului.

Dacă ai părul creţ, vitamina E îţi va da o mai mare elasticitate buclelor, ferindu-te de electrizarea părului, fiind o soluţie minune şi pentru vârfurile despicate, pe care le regenerează.

Sursele din care poţi lua vitamina E sunt nucile, seminţele, roşiile, spanacul, uleiurile vegetale şi germenii de grâu.