Ingrediente:
- o conopidă (mai mare)
- o bucată de brocoli
- 2 ouă
- 3 linguri de făină
- pesmet
- ulei
- sare
- piper
- 250g caşcaval
- 250g smântână
- 2 bucăţi ceapă verde
Preparare:
Pasul 1: Se pun la fiert conopida (tocată în bucăţi nu foarte mici) şi brocoli, separat sau în aceeaşi oală cu puţină sare, timp de 15 minute.
Pasul 2: Până se răcesc cele două legume fierte, într-o oală pe foc se pun 7 linguri de ulei şi cele 10 de făină şi se încălzesc.
Pasul 3: Într-un bol se bat ouăle, se adaugă smântâna, se amestecă bine apoi se adaugă făina încălzită în ulei.
Pasul 4: Tava se unge cu puţin ulei şi se tapetează cu pesmet, apoi se încarcă astfel : un rând de conopidă printre care se pun şi câteva bucăţele de brocoli peste care se toarnă jumătate din sos, jumătate din ceapa tăiată rondele, jumătate din caşcavalul ras şi din nou un rând de conopidă şi un rând din restul ingredientelor.
Pasul 5: Se pune la cuptor pentru 30 de minute până ce crusta devine aurie.
Poftă bună!