Ingrediente:
- 6 buc calamari curățați
- 400 g brânză feta
- 150 g roșii uscate
- 300 g roșii proaspete
- 50 ml vin alb
- 50 ml ulei de măsline
- 4 cuișoare
- 1 linguriță oregano
- sare, piper boabe
- lămâie (pentru servit)
Mod de preparare:
Cuișoarele se zdrobesc împreună cu câteva boabe de piper într-un mojar, după care se amestecă cu vinul alb și uleiul de măsline. Calamarii se lasă la macerat pentru o noapte în acest amestec. Roșiile proaspete se decojesc și se îndepărtează semințele, după care se taie bucățele. Se amestecă cu roșiile uscate, oregano și cubulețele de feta.
Se umplu calamarii cu acest amestec, folosind scobitori pentru a-i închide. Înainte de a-i prăji se sărează ușor, apoi se prăjesc pe grătar, întorcându-i pe toate părțile.