Ingrediente :
- 4 cartofi
- 200 g ciuperci proaspete sau din conservă
- o jumătate ardei gras
- o roșie
- un fir de ceapă verde
- un ou
- pătrunjel
- sare
- piper
- unt pentru uns forma
- 2 linguri bulion
Mod de preparare :
Pasul 1 : Se pune un vas cu apă la fiert în care se adaugaă cartofii în coajă. Se fierb 20-25 minute, dupa care se pun în apă rece si se decojesc. Se taie pe jumatate si se scoate miezul cu ajutorul unei lingurițe ( sa ramana ca niște bărcuțe). Miezul se păstrează.
Pasul 2 : Se taie ceapa mărunt și se cășelte în 3 linguri de ulei și 3 linguri cu apă. Se Adaugă ciupercile tăiate cuburi și ardeiul gras tăiat feliuțe subțiri. Se lasă pe foc până se înmoaie. Se adaugă roșia decojită și tăiată cuburi mici împreună cu miezul de la cartofi, pătrunjelul tocat și se potrivește gustul cu sare și piper. După 2-3 min se oprește focul. Când compoziția s-a răcit se adaugă oul și se amestecăâ.
Pasul 3 : Fiecare cortof se umple cu compoziția pregătită, și se așează într-o tavă unsă cu unt. Peste ele se adaugă o cană de apă amestecată cu 2 linguri de bulion și puțină sare. Se dau la cuptor 25-30 min. Când se scot din cuptor se rade branză sau cașcaval și se servesc cu smântână.
Poftă bună!