Ridichile sunt una dintre minunățiile primăverii. Consumul de ridichi crocante și ușor picante are numeroase beneficii pentru sănătate, acestea fiind cunoscute încă din antichitate.
Ridichile pot avea diferite forme și culori, dar cel mai popular soi de ridichi este cel de ridiche roșie. Mai pot fi și alte soiuri precum: albe, violet sau negre, acestea pot fi mai mari decât cele roșii sau de formă alungită.
Cele mai multe ridichi au un gust piperat, deși unele pot fi ușor dulci. Soiurile de culoare deschisă, precum ridichile albe au un gust mai blând. Ridichile devin excesiv de înțepătoare dacă sunt lăsate în pământ mai mult timp sau nu sunt mâncate imediat, însă ridichile mai mici tind să aibă cea mai bună aromă și textură.
Consumul de ridichi nu are contraindicații cunoscute.
Cu toate acestea, în cazul persoanelor care suferă de diferite afecțiuni gastrice, precum gastrita sau ulcerul, consumul de ridichi poate favoriza aciditatea și poate duce, astfel, la simptome neplăcute. Așadar, în cazul persoanelor care au probleme gastro-intestinale este recomandată prudență în ceea ce privește consumul de ridichi.
De asemenea, persoanele care suferă de dereglări ale glandei tiroide trebuie să evite excesul de ridichi, deoarece ar putea apărea dezechilibre hormonale.