Ingrediente :
- 1 ceașcă borș
- 2 cești untură
- 2 plicuri drojdie uscată
- un praf de sare
- făină cât cuprinde
- alune măcinate
- rahat
- esențe după gust
- zahăr pudră vanilat
Mod de preparare :
Pasul 1 : Se pregătește aluatul astfel : într-un vas se amestecă untura, borșul dar încălzit, drojdia, sarea, esențele după gust (vanilie, migdale, rom, lămâie) și făină atât cât trebuie astfel încât aluatul să fie consistent asemenănător cu cel pentru cozonac. Se lasă 30 de minute la crescut.
Pasul 2 : Se macină alunele dacă nu sunt deja și se taie rahatul în forme dreptunghiulare.
Pasul 3 : Din aluat se întind foi, atât cât permite compoziția, se presară alunele și se presează puțin cu făcălețul apoi se taie foaia în forme pătrate. Se pune pe rând rahatul pe fiecare bucățică și se rulează. Rahatul ar trebui să fie la lungimea pătrățelului. Dacă se taie în formă de triunghi colțurile rămân neumplute și tari.
Pasul 4 : Tava se tapetează cu coală de copt, cuptorul se preîncălzește și se adaugă la cuptor pentru circa 30 de minute maxim verificând din când în când să fie rumenite pe dos. Când se răcesc se pudrează cu zahăr.
Poftă bună!