sâmbătă, februarie 22, 2025

File de crap cu caşcaval

Important de Citit

Vă recomand o reţetă foarte gustoasă,sănătoasă şi ceea ce e cel mai important şi cu toţii căutăm acest aspect, uşor de preparat.

Aşadar nu avem nevoie decât de câteva ingrediente:

  • Un crap (doi,trei în funcţie de câte persoane serviţi)
  • Ouă
  • Făină
  • Caşcaval
  • Roşii
  • Verdeaţă

Pasul 1: Se curăţă peştele şi se taie fileuri sau se cumpără direct aşa, şi atunci evităm pasul 1.

Pasul 2: Se prăjesc fileurile în ulei.

Pasul 3: Separat se face un aluat moale din ouă şi făină ca la şniţele. Se apreciază cantitatea în funcţie de câte pârjoale de peşte sunt.

Pasul 4: Se trec pârjoalele de peşte (prăjite iniţial simplu în ulei) prin amestecul de ouă şi făină şi se mai prăjesc 1-2 minute,nu prea mult, doar cât să se rumenească oul. Se scot pe un platou tapat cu şerveţele (aşa fac eu de obicei la orice prăjesc pentru a  fi mai puţin gras) să se scurgă de ulei.

Pasul 5: Se aşează bucăţile prăjite una lângă alta într-o tavă unsă cu puţin unt (ca să nu se lipească ,cred că se poate şi pe coală de copt eu aşa le-am gătit la momentul respectiv). Deasupra se aşează câte o felie de caşcaval,ornată cu felii de roşii şi puţin pătrunjel.

Pasul 6: Se pun la cuptor, câteva minute până se topeşte caşcavalul.

Arată cam aşa:

crap-la-cuptor-1 crap-la-cuptor-2

Se poate servi cu vin alb. Poftă bună!

Comentarii

comentarii

- Reclame -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Alegerea mochetei perfecte pentru hotel sau living din perspectiva avantajelor sau dezavantajelor

În general, atunci când cauți mochetă pentru diferite spații, cum ar fi un hotel sau living, alegerea celei potrivite...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -