vineri, noiembrie 22, 2024

File de crap cu caşcaval

Important de Citit

Vă recomand o reţetă foarte gustoasă,sănătoasă şi ceea ce e cel mai important şi cu toţii căutăm acest aspect, uşor de preparat.

Aşadar nu avem nevoie decât de câteva ingrediente:

  • Un crap (doi,trei în funcţie de câte persoane serviţi)
  • Ouă
  • Făină
  • Caşcaval
  • Roşii
  • Verdeaţă

Pasul 1: Se curăţă peştele şi se taie fileuri sau se cumpără direct aşa, şi atunci evităm pasul 1.

Pasul 2: Se prăjesc fileurile în ulei.

Pasul 3: Separat se face un aluat moale din ouă şi făină ca la şniţele. Se apreciază cantitatea în funcţie de câte pârjoale de peşte sunt.

Pasul 4: Se trec pârjoalele de peşte (prăjite iniţial simplu în ulei) prin amestecul de ouă şi făină şi se mai prăjesc 1-2 minute,nu prea mult, doar cât să se rumenească oul. Se scot pe un platou tapat cu şerveţele (aşa fac eu de obicei la orice prăjesc pentru a  fi mai puţin gras) să se scurgă de ulei.

Pasul 5: Se aşează bucăţile prăjite una lângă alta într-o tavă unsă cu puţin unt (ca să nu se lipească ,cred că se poate şi pe coală de copt eu aşa le-am gătit la momentul respectiv). Deasupra se aşează câte o felie de caşcaval,ornată cu felii de roşii şi puţin pătrunjel.

Pasul 6: Se pun la cuptor, câteva minute până se topeşte caşcavalul.

Arată cam aşa:

crap-la-cuptor-1 crap-la-cuptor-2

Se poate servi cu vin alb. Poftă bună!

Comentarii

comentarii

- Reclame -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Costumul popular – întâlnire cu jurnalista Maria Stanciu

Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 11.00 brăilenii sunt invitați la Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila la întâlnirea cu...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -