Vă recomand o reţetă foarte gustoasă,sănătoasă şi ceea ce e cel mai important şi cu toţii căutăm acest aspect, uşor de preparat.
Aşadar nu avem nevoie decât de câteva ingrediente:
- Un crap (doi,trei în funcţie de câte persoane serviţi)
- Ouă
- Făină
- Caşcaval
- Roşii
- Verdeaţă
Pasul 1: Se curăţă peştele şi se taie fileuri sau se cumpără direct aşa, şi atunci evităm pasul 1.
Pasul 2: Se prăjesc fileurile în ulei.
Pasul 3: Separat se face un aluat moale din ouă şi făină ca la şniţele. Se apreciază cantitatea în funcţie de câte pârjoale de peşte sunt.
Pasul 4: Se trec pârjoalele de peşte (prăjite iniţial simplu în ulei) prin amestecul de ouă şi făină şi se mai prăjesc 1-2 minute,nu prea mult, doar cât să se rumenească oul. Se scot pe un platou tapat cu şerveţele (aşa fac eu de obicei la orice prăjesc pentru a fi mai puţin gras) să se scurgă de ulei.
Pasul 5: Se aşează bucăţile prăjite una lângă alta într-o tavă unsă cu puţin unt (ca să nu se lipească ,cred că se poate şi pe coală de copt eu aşa le-am gătit la momentul respectiv). Deasupra se aşează câte o felie de caşcaval,ornată cu felii de roşii şi puţin pătrunjel.
Pasul 6: Se pun la cuptor, câteva minute până se topeşte caşcavalul.
Arată cam aşa:
Se poate servi cu vin alb. Poftă bună!