În anul 1880 s-a fondat Societatea Equestra şi de Încurajare pentru ameliorarea Rasei Animalelor, s-au achiziţionat armăsari de rasă pentru reproducţie şi s-au pus la dispozţia celor interesaţi. În anii 1886 şi 1887 societatea a organizat alergări de cai pe platoul din spatele gării şi pentru prima dată în ţară a iniţiat un concurs de alergat la trap.
Din anul 1887, societatea, din lipsă de fonduri a fost închisă, reluându-se activitatea în anul 1902 când şi-a schimbat şi numele în Societatea de Încurajare pentru Îmbunătăţirea Rasei Animalelor.
În toamna anului 1902 societatea a organizat alegeri pe Hipodromul de lângă Oborul de vite. În primăvara anului 1903 s-a construit Hipodromul propriu pe terenul de lângă Parcul Monument donat de Primăria Municipiului Brăila. În perioada ocupaţiei germane (1916-1918) clădirea Hipodromului a fost complet distrusă.
După o vizită în oraş a regelui Ferdinand, din ianuare 1923, care s-a interesat de activitatea Societăţii, s-a constituit un comitet al cărei preşedinte de onoare era chiar Regele, care a decis începerea în primăvara anului 1923 a lucrărilor unu nou hipodrom. Astfel în două luni s-au ridicat tribunele şi gardul împrejmuitor al Hipodromului, pista urmând a se construi în primăvara anului 1924, când Societatea organizează şi primele curse de după reconstrucţie.
Sursa: Brăila în cărţi poştale ilustrate, Ştefania Botez; Album foto-documentar 1896-1948, Ion Volcu
Daca este nevoie iesim in strada ////sa se refaca acest hipodrom