Pentru sos
– 1 lămâie stoarsă
– 2 linguri de capere tocate şi stoarse
– 4 bucăţi de file hamsie tocate
– 2 linguri de oregano prospăt tocat
– 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
– 2/3 de cană cu ulei de măsline extravirgin
– 1 lingură de sare
Pentru friptură
– 8 fâşii subţiri de friptură la o porţie (poţi încerca muşchi de vacă)
– 2 linguri de sare
– 3 linguri de ulei vegetal
Pasul 1 – Într-un bol de dimensiune medie, amestecă ingredientele pentru sos şi lasă-l deoparte.
Pasul 2 – Pune sare peste friptură şi dă-o prin ulei.
Pasul 3 – Încălzeşte grătarul la o temperatură medie şi rumeneşte friptura pe ambele părţi timp de 3-5 minute. (Dacă foloseşti cuptorul, pune un vas termorezistent să se încălzească, apoi adaugă ulei şi rumeneşte friptura pe ambele părţi timp de 3-5 minute).
Pasul 4 – Taie friptura în felii cu lăţimea de 1 cm.
Pasul 5 – Serveşte friptura decorată cu sosul pregătit anterior.
Reţetă pentru 10 -12 persoane. Friptura poate fi servită cu orez şi sparanghel.