vineri, noiembrie 22, 2024

Frittata cu şuncă şi ardei

Important de Citit

45 de minute
Ingrediente:frittata_cu_sunca_1
– 4 ouă
– 150 g şuncă cubuleţe
– 4 linguri de făină
– 3 linguri de ulei de măsline
– 150 g de caşcaval ras (cheddar)
– 150 g de ciuperci felii
– un ardei gras tăiat jumătate cubuleţe, jumătate fâşii
– un ardei iute tocat mărunt (dacă îţi place picant)
– două linguri de ketchup sau roşii la conservă
– o linguriţă de busuioc
– 3 linguri smântână
– 2 linguri de porumb
-100 g de caşcaval ras pentru ornat

Mod de preparare

frittata_cu_sunca_2Pasul 1 – Încingi bine cuptorul, la 200 de grade. Baţi bine ouăle. Adaugi făina şi uleiul, apoi amesteci bine, să nu facă cocoloaşe. Adaugi smântâna.
Pasul 2 – Adaugi busuiocul şi potriveşti de sare şi piper. Ornezi cu ciuperci şi ardei gras.
Pasul 3 – Adaugi busuiocul şi potriveşti de sare şi piper. Ornezi cu ciuperci şi ardei gras.
Pasul 4 – Bagi la cuptor într-o tavă rotundă sau de care preferi, de 26 de cm, tapetată cu ulei şi făină. Laşi 20 de minute, scoţi şi pui caşcavalul ras, apoi mai laşi încă 10 minute în cuptor.
Se serveşte cald.

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Costumul popular – întâlnire cu jurnalista Maria Stanciu

Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 11.00 brăilenii sunt invitați la Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila la întâlnirea cu...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -