Fursecurile cu pere și caramel au un gust atât de bun și de sofisticat încât vei dori să repeți rețeta oricând vei avea poftă de dulce !
[the_ad id=”12306″]
– 2 cești plus încă 2 linguri de făină albă
– O jumătate de linguriță de praf de copt
– jumaătate de linguriță de sare
– O linguriță de scorțișoară măcinată
– 12 lingurițe de unt nesărat, topit și călduț
– O ceașcă de zahăr brun presat
– O jumătate de ceașcă de zahăr granulat
– Un ou mare plus un gălbenuș de ou mare
– 2 linguri de esență de vanilie
– 1 ceașcă de bucățele de caramel
– O pară tocată fin
Pasul 1 : Preîncălzește cuptorul la 325 de grade. Pune haârtie de copt în două tăvi de copt mari.
Pasul 2 :Amestecă făina cu praful de copt, sarea și scorțișoara într-un bol de mărime medie. Lasă-l puțin deoparte și bate untul cu zahărul cu un mixer electric până când rezultă o cremă. Apoi adaugă oul, galbenușul și vanilia și amestecă bine.
Pasul 3: Peste această compoziție toarnă amestecul de ingrediente uscate (făina, praf de copt, sare, scorțișoara) și mixează la viteză mică până se omogenizează.
Pasul 4: Apoi adaugă bucațelele de caramel și para, amestecând cu grijă. Folosește o lingură specială pentru prajituri ca să modelezi compoziția pe care o vei așeza în tavă, lăsând distanța de aproximativ 5 centimetri între ele. Deasupra mai poți adăuga câteva bucățele de caramel. Fursecurile se coc 15 minute, până când marginile sunt aurii și încep să se întărească. După ce le scoți din cuptor, lasă-le să se răcească în tăvi.
Poftă bună !!