Fursecuri fragede se pregătesc foarte ușor, rapid și merg foarte bine în orice ocazie, în care timpul devine prea scurt pentru rețete mai complicate. Sunt foarte fragede, încât se topesc în gură, iar dacă nutella nu vă place, puteți să le umpleți cu gem, cremă de ciocolată sau cremă de vanilie. Le poți orna rapid cu puțină ciocolată neagră topită la bain-marie și apoi pudrat cu fulgi de ciocolată.
Ingrediente:
250 g făină
1 ou mediu
50 g zahăr
3 g praf de copt
50 g unt moale
1 lingură ulei de floarea soarelui/arahide
2 linguri de lapte rece
1 vârf cuțit sare
1 plic zahăr vanilat
3 linguri pline nutella (pentru umplutură)
Mod de preparare:
Puneți în robot făina amestecată cu praful de copt, untul, uleiul, oul, zahărul, zahărul vanilat, sarea și laptele rece. Mixați până când obțineți un aluat compact. Dacă aluatul este prea uscat, mai adăugați 1 lingură de lapte rece.
Mută aluatul pe planul de lucru pudrat cu puțină făină și îl frămânți până devine omogen.
Întindeți aluatul într-o foaie dreptunghiulară de cca 5 mm (planul de lucru și făcălețul trebuie să fie pudrate cu făină din când în când, astfel încât aluatul să nu se lipească de el) și o ungem cu nutella. Aveți grijă să lăsați neunse cca 1 cm din marginile aluatului.
Pliați foaia cu nutella la jumătatea, pe lățime, și sigilați bine marginile. Sau le puteți presa cu o furculiță.
Așezați aluatul umplut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru cca 15 minute sau până când suprafața se rumenește puțin. Scoateți tava din cuptor, așezați aluatul copt pe un grătar și după ce s-a răcit complet, îl tăiați în pătrățele micuțe. Sunt delicioase și foarte fragede!
Îți recomandăm să citești și articolul: Desert gustos și economic