vineri, noiembrie 22, 2024

MINICAKE DE CIOCOLATĂ FĂRĂ ZAHĂR

Important de Citit

Pentru că ştim cât este de greu să deţii un echilibru între pofta de dulce şi kilogramele în plus, venim în ajutor cu o reţetă inedită şi uşor de preparat.

Iată de ce ai nevoie:

Ingrediente:mini-torturi-ciocolata-2

  • 200 g ciocolată neagră cu 85% cacao
  • 120 g unt
  • 60 ml lapte
  • 30 g făină integrală
  • 30 g făină de hrişcă
  • 4 ouă şi un gălbenuş

Mod de preparare:

1.Preîncălzeşte cuptorul la temperatura de 200 de grade Celsius.
2. Unge cu unt 3 forme micuţe în care vrei să pui aluatul.
3. Topeşte ciocolata într-o tigaie la temperatură medie.
4. Amestecă într-un alt bol ouăle.
5. Adaugă făina peste ouă şi amestecă uşor cu ajutorul unei lingure. (de preferabil să fie de lemn)
6. Într-o altă oală fierbe laptele.
DSC06014-768x10247. Pune laptele deoparte pentru 2-3 minute
8. Adaugă apoi laptele peste amestecul de ouă în timp ce amesteci totul.
9. Toarnă ciocolata topită în prealabil şi untul peste amestecul de ouă.
10. Toarnă acest aluat în cele 3 forme pentu prăjituri.
11. Pune-le la copt pentru circa 12-15 minute până când se formează o uşoară crustă deasupra lor.
12. Nu lăsa prăjiturelele mai mult timp la copt pentru că umplutura nu va mai fi lichidă.

POFTĂ BUNĂ!

Comentarii

comentarii

- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Costumul popular – întâlnire cu jurnalista Maria Stanciu

Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 11.00 brăilenii sunt invitați la Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila la întâlnirea cu...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -