duminică, noiembrie 24, 2024

Orez cu stafide şi migdale

Important de Citit

Ingrediente:

  • 1 cană orez
  • 2-3 căni de apă (cu aceeaşi cană se măsoară şi apa şi orezul)orez_migdale_stafide
  • 1 lingură unt sau ulei
  • sare
  • piper
  • chimen
  • nucşoară măcinată
  • scorţişoară măcinată
  • 2 foi de dafin
  • migdale
  • stafide

– ingredientele pot fi înlocuite cu un cub de Maggi pentru orez alb

Mod de preparare:

Pasul 1: Se spală orezul şi se pune într-un vas, peste care se toarnă o cană de apă. Se lasă aşa până când orezul se albseşte.

Pasul 2: Se scurge orezul iar într-o tigaie se pune cubul de unt la încins apoi se adaugă orezul. Se amestecă câteva minute încontinuu (până înfloreşte) după care se adaugă toate mirodeniile şi 2 căni de apă. Se lasă să fiarbă până scade apa.

Pasul 3 : Compoziţia preparată se dă la cuptor pentru 20 de minute.

Pasul 4 : Migdalele se fierb până se desprind de coajă. Se taie în două pe lung şi se rumenesc în puţin unt. Se adaugă stafidele şi se lasă pe foc până se umflă.

Pasul 5 : Se scoate vasul cu orez de la cuptor, se îndepărtează foile de dafin şi se aşează pe un platou. Deasupra se toarnă migdalele şi stafidele gătite.

Poftă bună!

Comentarii

comentarii

Articolul precedent
Articolul următor
- Reclame -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Reclame -

Ultimele Noutăți

Costumul popular – întâlnire cu jurnalista Maria Stanciu

Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 11.00 brăilenii sunt invitați la Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila la întâlnirea cu...
- Reclame -

Mai Multe Articole

- Reclame -