Ingrediente:
- 1 cană orez
- 2-3 căni de apă (cu aceeaşi cană se măsoară şi apa şi orezul)
- 1 lingură unt sau ulei
- sare
- piper
- chimen
- nucşoară măcinată
- scorţişoară măcinată
- 2 foi de dafin
- migdale
- stafide
– ingredientele pot fi înlocuite cu un cub de Maggi pentru orez alb
Mod de preparare:
Pasul 1: Se spală orezul şi se pune într-un vas, peste care se toarnă o cană de apă. Se lasă aşa până când orezul se albseşte.
Pasul 2: Se scurge orezul iar într-o tigaie se pune cubul de unt la încins apoi se adaugă orezul. Se amestecă câteva minute încontinuu (până înfloreşte) după care se adaugă toate mirodeniile şi 2 căni de apă. Se lasă să fiarbă până scade apa.
Pasul 3 : Compoziţia preparată se dă la cuptor pentru 20 de minute.
Pasul 4 : Migdalele se fierb până se desprind de coajă. Se taie în două pe lung şi se rumenesc în puţin unt. Se adaugă stafidele şi se lasă pe foc până se umflă.
Pasul 5 : Se scoate vasul cu orez de la cuptor, se îndepărtează foile de dafin şi se aşează pe un platou. Deasupra se toarnă migdalele şi stafidele gătite.
Poftă bună!