400 ml frişcă
5 g gelatină
40 g zahăr
100 ml sirop de salcâm
Cum se prepară:
1) Frişca se dă în clocot împreună cu siropul de salcâm, după care se adaugă zahărul şi se amestecă bine. După ce se ia de pe foc, se pune gelatina, dar cu grijă, amestecând mereu până la dizolvare. Se lasă un pic la răcit.
2) Se adaugă florile de salcâm spălate şi se omogenizează cu mixerul vertical.
3) Crema se toarnă în păhărele, printr-o strecurătoare şi se lasă 3-4 ore la răcit în frigider. Panna cotta se poate servi şi din păhărele, dar porţiile arată mai bine dacă sunt răsturnate pe farfurioare.
4) La servire se pot folosi petale cu flori uscate, dar şi miere de salcâm. Se poate orna cu conduraşi, frunzele şi florile comestibile dând un contrast plăcut desertului italian.
POFTĂ BUNĂ!