Ingrediente:
- 700 g brânză dulce de vaci
- 6 ouă
- 400 g smântână
- 200 g zahăr
- 200 g unt
- 4 linguri griş
- 4 linguri făină
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 200 g stafide
- un praf de sare
Preparare:
Pasul 1: Pune ouăle întregi într-un vas, adaugă un praf de sare, zahărul, zahărul vanilat şi amestecă-le foarte bine cu mixerul.
Pasul 2: Adaugă brânza şi untul (pe care trebuie să le ai pregătite dinainte şi să fie la temperatura camerei nu reci din frigider) şi se omogenizează tot cu mixerul.
Pasul 3: Adaugă pe rând grişul, făina şi mixează apoi smântâna şi omogenizează amestecul. La sfârşit adaugă stafidele şi amestecă toată compoziţia.
Pasul 4: Unge o tavă cu unt şi tapeteaz-o cu făină (sau foloseşte coală de copt dacă ai).
Pasul 5: Pune compoziţia în tavă şi introdu în cuptorul preîncălzit 45-50 minute la foc potrivit.
Las-o să se răcească în tavă până a doua zi apoi porţionează şi serveşte.
Poftă bună!